Μάχη ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«ΟΧΙ στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, στην εκχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων και στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των ΟΤΑ».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η τοπική ΑΔΕΔΥ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται πανελλαδικά για την Πέμπτη 21 Φλεβάρη! Η ΕΓ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις, ώστε να γίνει υπόθεση όλων των δημόσιων υπάλληλων η μάχη ενάντια στις νέες αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική των προκατόχων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους εταίρους της (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ) και τις τοπικές διοικήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς, στο Δήμο Ιθάκης και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η ΕΓ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού σε κάθε δράση που θα προγραμματίσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Όλοι κι όλες στον αγώνα:

  •  Για να μην την αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, με βάση τον νόμο 4512/2018 που η ίδια ψήφισε και διακόπτει τη καταβολή του σε όλους τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα Βαριά και Ανθυγιεινά από τη 1η του Μάρτη. Η αντεργατική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο! Η κοροϊδία της πάει σύννεφο! Συστήνει επιτροπές και επιτροπάτα, δίνει «αναβολές», προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ταυτόχρονα να εκβιάσει τους εργαζόμενους, πηγαίνοντάς τους μέχρι τις εκλογές στη λογική ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, θα συνεχίσει να δίνει το επίδομα. Κρύβει ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής τους, το 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ, θα απενταχθούν. Από τη μία, κλείνει το μάτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΣΕΒ ότι εφαρμόζει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις και από την άλλη, επιχειρεί να πουλήσει και εκδούλευση στους εργαζόμενους. Δεν έχουν τσίπα!
  •  Για την κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
  •  Για να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της υλοποίησης της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανέγγιχτο στο σύνολό του το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρετεί και διευκολύνει τους Δημάρχους που στηρίζονται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το “πράσινο”, τον αθλητισμό – πολιτισμό, τις διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Για να αποτρέψουμε την εκχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και της Περιφέρειας στη Τράπεζα της Ελλάδος. Η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών που μετατεθεί την έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τον Ιούνη του 2019, έχει τη σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αποτελεί βολική εκτόνωση για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Δεν απαντά στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, που σήμερα όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.
  • Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να τροποποιηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος, ώστε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται.
  • Για να μην παίρνει κανένας εργαζόμενος με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ κάτω από 751 ευρώ και να λαμβάνει επίδομα ανεργίας για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ανεργία του.
  • Για να μην απαλλάσσονται οι Δημοτικές Αρχές από τις ευθύνες τους και να τις φορτώνουν στους εργαζόμενους στις οικονομικές υπηρεσίες (ΠΟΥ).
  •  Για να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών, για όσο διάστημα διάρκεσε η διαθεσιμότητά τους.

Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζει ότι θα τα καταργήσει!

Καλούμε το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ να ενημερώσει με μαζικές διαδικασίες όλους τους εργαζόμενους, να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης!

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαντζουράτος

Η Γραμματέας

Σοφία Μισαηλίδου