Μήνυμα ενεργού πολίτη προς τους Άρχοντες του νησιού μου

Αγαπημένε μου δήμαρχε, αντιδήμαρχε, υπεύθυνε Τουρισμού, Υγειονομικού τέλος πάντων κάποιου υπευθύνου με ώτα και κρίση.

Σήμερα σταμάτησα στην ολοκαίνουρια καντινα στην είσοδο του Αργοστολιού, απέναντι απο την είσοδο του Ιόνιου Πανεπιστημίου μας.

Ευχήθηκα καλές δουλειές, πήρα καφέ απο τον πολλά υποσχόμενο νέο επιχειρηματία και ως πλέον μεσήλικας, με τα μύρια όσα ταλαιπωρούν κάθε άρρεν μεσήλικα, θέλησα να «επισκεφτώ» τις παρακείμενες τουαλέτες του Δήμου. Κοινώς τα «Δημόσια Ουρητήρια» Αμ δε!!! Κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν ποτέ λειτουργήσει. Ίσως κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο που φτιάχτηκαν, αν δεν είναι η εξυπηρέτηση «βασικών σωματικών αναγκών».

Παρακάλεσα γονυπετής σχεδόν για να μου ανοίξουν και ο καντινιέρης μου αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει- παρακαλέσει- ικετεύσει για να του επιτρέψουν να αναλάβει υπεύθυνα τον καθαρισμό και την συντήρηση του τόσο χρήσιμου οικήματος και βρίσκεται σε αναμονή.

Τελικά μια διαρροή – στην κλειστή και διπλό-τριπλοκλειδωμένη Δημόσια Τουαλέτα έφερε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αλλά οι εργαζόμενοι έφυγαν άπραγοι τουλάχιστον όση ώρα άντεξα να περιμένω. Την ίδια ώρα τρεις τουλάχιστον Τουρίστες, με το ίδιο απελπισμένο με εμένα ύφος αναζητούσαν κι αυτοί την …«λύτρωση».

Έλεος αγαπητοί. Έργα για το λαό και τον πολυπόθητο Τουρίστα και μένουν να σαπίζουν σε αχρηστία …Γιατί;;;;

Αραγε …υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να πάρει θέση;;;;

(Pateras Xenfontas Zarkadas F/B)