Μήπως σε «χειραγωγούν»;

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Η περίοδος αυτή με τις στοχευμένες «απειλές», (Αν δεν μας ψηφίσεις, θα καταστραφείς από τους …άλλους) έχει προκαλέσει στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ένα κλίμα αρνητικής προσδοκίας που οδηγεί σε αδιαφορία και απομάκρυνση του ενδιαφέροντος από τα κοινά.

Οι «επαγγελματίες» πολιτικοί που χρησιμοποιούν ανάλογες πρακτικές, γνωρίζουν, πως η αντίδραση της πλειοψηφίας του κόσμου είναι βασικά παθητική.

Εχουν κουρασθεί από τις κοκορομαχίες, τη συκοφαντία,την σκανδαλολογία, τα ταξίματα, την υποκρισία, την διπλογλωσία και γενικά την αφερεγγυότητα των υποψηφίων καιν απέχουν από τον πραγματικό διάλογο που θα επιθυμούσαν να κάνουν για τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και της προοπτικής που το μέλλον υπόσχεται.

Αυτό όμως σημαίνει χ ε ι ρ α γ ω γ η σ η.

Γιατί όταν δεν αντιδράς και δεν δηλώνεις την αποδοχή ή την απόρριψη όσων συμβαίνουν,επειδή έχεις αηδιάσει, δίνεις την ευκαιρία σε μια «κατευθυνόμενη» μειοψηφία να ρυθμίζει τη ζωή σου.

Αυτό θέλουν. Ξέρουν καλά ότι η συμπεριφορά σου είναι προβλέψιμη.

* Δεν θα πας να ψηφίσεις

* Ψηφίζεις από συνήθεια το λιγότερο κακό, που όμως είναι μία από τα ίδια.

* Απομακρύνεσαι ακόμη περισσότερο από τα κοινά, αφήνοντας τη «μπάλλα» στα πόδια τους, για το δικό τους παιχνίδι.

* Αποδέχεσαι τη δύναμη του συστήματος που άφησες να διαφεντεύει τη ζωή σου, μετατρέποντας σε, σε απλό πιόνι.

* Ισοπεδώνεις τα πάντα όταν,αδιαφορείς να επαληθεύσεις την αλήθεια που σου λέει κάποιος και την απορρίπτεις, επειδή δεν «χωρά» στη λογική σου.

* Δεν συμμετέχεις ενεργά πλέον στην πολιτεία.

Οι αρχαίοι Έλληνες λοιπόν στην κυρίαρχη Δημοκρατία που μας κληροδότησαν, θεωρούσαν βαρύ ατόπημα το τελευταίο, με αποτέλεσμα να προσφωνούν κάποιον ι δ ι ώ τ η * (προσβλητικός χαρακτηρισμός),αν δεν συμμετείχε ενεργά στην πολιτική (πολίτης).

Είναι λοιπόν υποχρέωση σου σαν ενεργός πολίτης, να φροντίζεις να ενημερώνεσαι =

* Ποιοι ζητούν τη στήριξη σου.

* Ποια είναι τα προγράμματα τους, με τα χρονοδιαγράμματα τους.

* Ποιοι έχουν κάνει επάγγελμα την πολιτική καριέρα (ιδιοτέλεια*)

* Αναζήτησε το ό.ραμα,που θα σε αφύπνιζε και εσένα να συμμετέχεις με ενθουσιασμό στην πραγματικότητα του τόπου σου, που είναι και δική σου.

Γ Ι Ν Ε  Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Ο Σ  Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

* Στα Αγγλικά η λέξη ιδιώτης είναι idiot και σημαίνει ηλίθιος.

* Ιδιοτέλεια, έχει κάποιος που επανειλημμένα διεκδικεί δημόσια θέση ή αξίωμα, επί σειρά ετών, καθιστώντας το, ουσιαστικά επάγγελμα.