Μία βόλτα στη Βενετία της Κίνας! Oι Κινέζοι ξόδεψαν σχεδόν 700 εκατομμύρια ευρώ για να αντιγράψουν την αυθεντική (photos)

Οσοι Κινέζοι θέλουν να ζήσουν τη μαγεία της Βενετίας, δεν χρειάζεται καν να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Αρκεί να επισκεφθούν την πόλη Νταλιάν, στη χώρα τους.

Εκεί υπάρχει η κινέζικη εκδοχή της Βενετίας, χωρίς να της λείπει σχεδόν τίποτα. Από κανάλια και ευρωπαϊκού στιλ κτίρια, μέχρι αναγεννησιακές τοιχογραφίες και γόνδολες, το «αντίγραφο» τα διαθέτει όλα.

Η πόλη- κλώνος εκτείνεται σε 10.405 τετραγωνικά μέτρα και είναι το νέο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης Νταλιάν, στη βορειοανατολική Κίνα. Επίσημα άρχισε να δέχεται επισκέπτες το Μάιο του 2015, αλλά οι βόλτες με τις γόνδολες ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου, μετά από μία μεγαλοπρεπή τελετή.

Εννοείται πως η Βενετία της Κίνας διαθέτει και αρκετές γέφυρες, ενώ τη σχεδίασε μία ομάδα Γάλλων αρχιτεκτόνων, οι οποίοι βέβαια χρησιμοποίησαν την αυθεντική πόλη ως πρότυπο. Για να υλοποιηθούν τα πλάνα τους, διατέθηκαν σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή ξεκίνησε το 2011.

Η Βενετία δεν είναι η μόνη πόλη που έχουν αντιγράψει οι Κινέζοι, αφού στη χώρα υπάρχει ακόμη μικρογραφία του Παρισιού, μεταξύ άλλων.

Η αυθεντική Βενετία

(iefimerida.gr)