Μία επιβεβλημένη απάντηση στον κ. Θ. Γαλιατσάτο

Σωτ. Κουρής

Πάντα είχα τον ανάλογο σεβασμό προς ολους τους συναδελφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε αυτούς που αφιερώνουν την ζωή τους στην υπηρεσία των κοινών.

Η αήθης όμως επίθεση του κ Θ. Γαλιατσατου ως αφορά την δήθεν απουσία μας από τα έκτακτα συμβάντα στο Νυφι και στην Αγία Ευφημία Κεφαλληνίας με λαικίστικους χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στην πολιτική ηθική και συμπεριφορά με αναγκάζει να απαντήσω με σεβασμό και γνώση.

Το θέμα δεν είναι αν εισαι παρόν σε ενα συμβάν αλλά κατά πόσο φροντίζεις για το συμβάν και πόσο εχεις ενδιαφερθεί από πριν για την προστασία του πληθυσμού για το έκτακτο συμβάν.

Ο κ. Θ. Γαλιατσάτος στην απελπισία του να δείξει ενα μεγάλο και ανύπαρκτο έργο του για τα έργα υποδομής στα νησιά μας προσπαθεί με άναρθρες κραυγές να μας επιρρίψει ευθύνες για την μη παρουσία μας στην έκτακτη καταιγίδα και τις ζημιές που επέφερε χρησιμοποιώντας μάλιστα υβριστικές εκφράσεις. Επ ευκαιρία θέλω να μας πει ο κ Γαλιατσάτος σε πόσες τέτοιες ζημιές ήταν παρών κατά την διάρκεια της θητείας του ή ήταν παρόντες οι Αντιπεριφερειαρχες του και ποια ήταν η ουσιαστική συμβολή τους με την φυσική παρουσία τους στα συμβάντα. Τι ενέργειες ειχε κάνει για τα έκτακτα γεγονότα και τι είχε προγραμματίσει για να μην έχουμε σήμερα αυτές τις καταστροφές;

Μία πενταετία Περιφερειάρχης κ Θ. Γαλιατσάτε και δεν κάνατε κανένα έργο για τις περιοχές αυτές, ούτε καν προγραμματίσατε κάποιο έργο, κάποια μελέτη.

Μηδενικό το έργο σας κ Θ. Γαλιατσατε γιαυτες τις περιοχές, επι μία πενταετία ΜΗΔΕΝ.

Δεν Δικαιούστε λοιπόν να μιλάτε γιατί την χρονική αυτή συγκυρία αναγκαστήκαμε να είμαστε μακριά από την Κεφαλονιά στα ακραία αυτά φαινόμενα.

Ας τα δούμε από την αρχή για να δούμε που είμαστε και τι κάναμε.

Εγώ ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ, την Τρίτη το πρωί έπρεπε να παρευρίσκομαι στο δικαστήριο του «πάμε στοίχημα» στο Εφετείο Πατρών όπου δικαζόταν ο γνωστός σας Διευθυντής Οικονομικών για την κατάχρηση στην πρώην Νομαρχία που είσαστε Αντινομάρχης και που κατά δήλωση σας δεν γνωρίζατε τι γίνεται τότε κάτω από τα πόδια σας.

Εσάς λοιπόν κ Γαλιατσατε δεν σας κάλεσαν για μάρτυρα, εγώ όμως είμαι ο σπουδαιότερος κατήγορος και πρέπει και θέλω να παρευρίσκομαι.

Την επόμενη ημέρα κ. Γαλιατσάτε παραβρέθηκα στην Συνέλευση της ΕΝΠΕ που υποχρεωτικά έπρεπε να παραβρεθούμε για την εκλογη της νέας διοικησή της. Βεβαια εσεις δεν είστε μέλος πλέον της ΕΝΠΕ γιατί δεν σας ψήφισαν στο Περιφερειακο Συμβούλιο ούτε οι ίδιοι οι συμβουλοί σας. Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ, την Τετάρτη το πρωί, είχα διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπόθεση της λειτουργίας των ελαιοτριβείων της Περιφέρειας μας και στην συνέχεια είχαμε σύσκεψη στην Εταιρεία EnterpriceGreece, του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ταξίδευσα με το ΚΤΕΛ στην Κεφαλονιά όπου αμέσως μόλις έφθασα στο Αργοστόλι εισήχθηκα στο νοσοκομείο με οξεία θρόμβωση.

Επι πλέον θέλω να σας πληροφορήσω ότι οι υπηρεσίες της ΠΕ Κεφαλονιάς, Πολιτική προστασία και Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ήταν παρούσες με φυσική και μηχανική παρουσία. Θέλω δε να τις ευχαριστήσω γιατί πάντα σε τέτοια ακραία φαινόμενα οι υπηρεσίες μας είναι παρούσες.

Ως αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη κ Σ. Τραυλο, ταυτόχρονα με την ΕΝΠΕ, ήταν και αυτός σε συσκέψεις στο ΥΠΟΜΕΔΙ και στο Υπουργείο Πολιτισμού για να φροντίσει την προώθηση των έργων που εσεις επι μια πενταετία μετά τους σεισμούς του 2014 ούτε καν ασχοληθήκατε.

Δεν δικαιούστε λοιπόν να μιλάτε κ Θ. Γαλιατσάτε αλλά να σιωπάτε!

Σωτήρης Κουρής

Σωτ. Κουρής
Θ. Γαλιατσάτος