Μαγική βραδιά στον Εύγερο με τη συναυλία του Παναγή Μπαρμπάτη

Στα καλοκαιρινά καλλιτεχνικά δρώμενα στο νησί μας, από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησαν, έως και σήμερα, είναι κάποιες εκδηλώσεις, που την επομένη μέρα τις έχεις ξεχάσει και κάποιες άλλες, που μένουν, νικούν το χρόνο και αποτελούν σημείο αναφοράς, όσα χρόνια και να περάσουν.

Στη δεύτερη κατηγορία, επιτρέψτε μας να κατατάξουμε την προχτεσινή μεγάλη συναυλία, «Η Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη», του Μαέστρου, Παναγή Μπαρμπάτη, στο Ενωσιακό γήπεδο Φαρακλάτων.

Ο Παναγής Μπαρμπάτης, «πέρασε» λαϊκά τραγούδια του Μίκη, σε συμφωνική ορχήστρα – μαντολινάτα και έγραψε ένα τεράστιο έργο, που και ο ίδιος ο Θεοδωράκης, κατατάσσει, στις ωραιότερες αποδόσεις, των τραγουδιών αυτών.

Με την 20μελή Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδας, με τρεις εξαίρετους Λυρικούς Καλλιτέχνες, την Ελένη Δάβου, τον Αντώνη Κορωναίο, την Ολγιάνα Πανίτσα Μεταξά και με τον μοναδικό Κώστα Μακεδόνα, ο Μπαρμπάτης, παρουσίασε χτες στο κοινό της Κεφαλονιάς, την δουλειά του αυτή.

Μάγεψαν, ενθουσίασαν και στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν, όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, από τον κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο.

Τη συναυλία προλόγισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης.

Στο τέλος αυτής, ο Κωνσταντάκης, προσέφερε ανθοδέσμες, στους Ερμηνευτές και στον Μαέστρο, διάβασε επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη για τη χτεσινή συναυλία, που ο συνθέτης, εξυμνούσε τη δουλειά του Παναγή Μπαρμπάτη, στα τραγούδια του.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της συναυλίας και απένειμε, τιμητική πλακέτα στον Μαέστρο.

Τη Συναυλία διοργάνωσαν η ΚΕΔΗΚΕ και ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Φαρακλάτων «ΠΑΟ ΕΥΓΕΡΟΣ»

ΤΑΣΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ