Μας φέρνει το βαθύ πορφυρό Nouvell Epoque

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς και μαζί της έφερε ένα νέο κρασί από το Οινοποιείο της «Ορεάλιος Γη».

100% Μαυροδάφνη

Το «Nouvelle Epoque Μ_υρ_δ_φνη» είναι η μονοποικιλιακή ξηρή έκφραση της εμβληματικής ερυθρής ποικιλίας Μαυροδάφνη, η οποία καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Κεφαλονιά. Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αυτού του κρασιού προέρχονται από προφυλλοξηρικούς αμπελώνες της Παλλικής, οι οποίοι αποδίδουν μόλις 400 κιλά/στρέμμα. Το κρασί ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και είναι εσοδείας του 2020.

Αρώματα μαύρων φρούτων, με κυρίαρχο αυτό του δαμάσκηνου, σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική φυτικότητα της δάφνης και του ευκαλύπτου. Νότες σοκολάτας, καφέ, καθώς και φύλλων καπνού και γλυκών μπαχαρικών από τη δωδεκάμηνη ωρίμαση σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

Ευνοείται με την παλαίωση, προσδίδοντας αρώματα μελανιού και πίσσας. Κρασί γεμάτο στο στόμα, με μέτρια οξύτητα και τανίνες και βαθύ πορφυρό χρώμα. Ταιριάζει εξαιρετικά με πλούσια μαγειρευτά κρέατα αλλά και πιπεράτα πιάτα.