Μεγάλη γκρίνια στον Πόρο, μια φορά την εβδομάδα ο γιατρός!

Η κατάσταση με τον γιατρό στην περιοχή του Πόρου είναι για γερά νεύρα.

Από τον Μάιο μέχρι πρότινος η κάλυψη ήταν μηδενική. Το καλοκαίρι πέρασε με άγχος (για το απρόοπτο) και παράπονα  και κανείς από τους αρμόδιους δεν έδωσε καμία μα καμία λύση.

Πρόσφατα μετά από ενέργειες και της βουλευτού έγινε πλήρωση της θέσης με στρατιώτη γιατρό και όλοι, με πρώτους τους ηλικιωμένους και καταταλαιπωρημένους κατοίκους της περιοχής, νιώσαμε ανακούφιση. Πριν προλάβουμε να τον δούμε ήρθε με το χαρτί της απόσπασης στο νοσοκομείο. Μας κάνουν τη χάρη όμως να τον στέλνουν στα Τζανάτα μία φορά την εβδομάδα!!

Δεν αντιδικούμε με καμία μονάδα υγείας ούτε παραγνωρίζουμε το πρόβλημα λειτουργίας του νοσοκομείου και φυσικά δεν επιθυμούμε ο γιατρός να γίνει χίλια κομμάτια που άλλωστε είναι πρόθυμος και φιλότιμος.

Πρέπει όμως να ξαναθυμίσουμε την γεωγραφία για να κατανοήσουν οι υπεύθυνοι (6η ΥΠΕ, διοίκηση Νοσοκομείου) ότι είμαστε απομακρυσμένοι από τα κέντρα περίθαλψης και ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι θέμα ζωής και θανάτου και ουσιαστικός παράγων επιβίωσης των ανθρώπων στον τόπο τους;

Μπορεί κάποιος επιτέλους να σκύψει στα προβλήματα αυτής της περιοχής και να ανακόψει την πορεία υποβάθμισής της αρχίζοντας από τη διατήρηση αυτών που αρχικά είχαμε;;

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανάμεσα στα επιχορηγούμενα αγροτικά ιατρεία συμπεριέλαβε και το Π.Ι Τζανάτων ως κίνητρο για την πλήρωση του. Αποδεικνύεται χαρτί άγραφο για τους χειμαζόμενους Πρόννους.

Η λύση για την λειτουργία των νοσοκομείων είναι οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού και όχι η αφαίμαξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Με πολλή αυτοσυγκράτηση

Κατερίνα Βαγγελάτου

Φαρμακοποιός

Περιφερειακή Σύμβουλος

Ιονίων Νήσων

Ο πανέμορφος Πόρος έχει μεγάλα κενά στην ιατρική κάλυψη