Μεγάλη διάκριση για την Τίνα, τον ΑΝΤ-1, αλλά και για τη Χώρα μας

Μία μεγάλη διεθνή διάκριση κατάφερε να κερδίσει για τη χώρα μας και τον ΑΝΤ1 η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση. Το Daddy Cool βραβεύτηκε στα Golden Umbrella Awards, στο πλαίσιο του φεστιβάλ MediaMixx, στην κατηγορία «Best writing», ανάμεσα σε άλλες αξιόλογες ελληνικές και ξένες σειρές.

Οπως γράφει η Σοφία Τσίρκα στο ΜΥ Τ.V., o Όμιλος ANTENNA δεν θα μπορούσε να λείπει από έναν τέτοιο θεσμό, «σαρώνοντας» φέτος τα τηλεοπτικά βραβεία Golden Umbrella Awa-rds.

Συγκεκριμένα, κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Επενδυτή στη βορειοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια στα ΜΜΕ, για το πολύ επιτυχημένο πλάνο επενδύσεων και την ολοκληρωμένη στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ η δεύτερη διάκριση αφορά το Καλύτερο Βραβείο Σεναρίου για την αγαπημένη κωμική σειρά Daddy Cool, αποδεικνύοντας ότι οι φρέσκες ιδέες και το ποιοτικό περιεχόμενο με στόχο τη δημιουργία μοναδικών τηλεοπτικών στιγμών βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του ΑΝΤ1.

Η απονομή έγινε το Σάββατο 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 35 υποψήφιων τηλεοπτικών παραγωγών. Από την πλευρά της Ελλάδας υποψήφιες ήταν οι σειρές Μπρούσκο, Daddy Cool και Αστέρας Ραχούλας, ενώ οι υπόλοιπες υποψηφιότητες προέρχονταν από τις Βουλγαρία, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία, Πολωνία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή και Κολομβία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην κριτική επιτροπή ήταν προσωπικότητες από μεγάλα διεθνή δίκτυα. Εμείς επικοινωνήσαμε με τη δημιουργό του Daddy Cool Tίνα Καμπίτση, η οποία μας εκμυστηρεύτηκε τα συναισθήματά της.

«Δεν το περίμενα. Όταν το έμαθα, ήταν μεγάλη έκπληξη. Μου πήρε αρκετή ώρα να το πιστέψω. Είναι κάτι μαγικό, γιατί πάντα ονειρευόμουν ένα τέτοιο βραβείο. Είναι από τα όνειρα που δεν πιστεύεις ότι θα γίνουν πραγματικότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η σειρά βραβεύτηκε με τέτοια επιτροπή και τέτοιον ανταγωνισμό. Με έχει κάνει πολύ ευτυχισμένη».

Η ίδια αποκαλύπτει πως από την αρχή που έγραφε το σενάριο του Daddy Cool πίστευε πως θα πάρει κάποιο βραβείο, γιατί πίστευε πολύ σ’ αυτό, όπως επίσης και στους συνεργάτες της. «Είχα πει πως θέ-λω να κάνω μία δουλειά όμορφη, που να θίγει σοβαρά θέματα τα οποία να μην αφορούν μόνο την Ελλάδα. Ήθελα να τη δει ο κόσμος στο εξωτερικό και να σταθεί στους προβληματισμούς που βγάζουν τα κείμενα. Είναι και εκπαιδευτική τηλεόραση αυτή η σειρά. Είχα πει ότι ήθελα να βραβευτεί και γελάγαμε».

Στην ερώτηση αν υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας απαντά κατηγορηματικά: «Ναι, υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Το σενάριο πρέπει να έχεις μία τεχνική για να το γράψεις. Πρέπει να κρατάς το ενδιαφέρον του κόσμου και να επιλέγεις προσεκτικά τα θέματά σου. Αυτό, όμως, που μετράει είναι να έχεις πάθος για τη δουλειά σου και να ανανεώνεσαι. Δεν ήθελα να κάνω μία φθηνή δουλειά. To Daddy Cool δεν είναι ακριβή παραγωγή, αλλά δείχνει πως είναι. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, αλλά υπήρξε τελικά μία αναγνώριση».

Η σεναριογράφος συνεχίζει λέγοντάς μας πώς καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. «Προσπαθώ να είναι αληθινά αυτά που γράφω. Γίνομαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου και απαιτώ αυστηρή κριτική. Πάντα στις δουλειές μου ακούω τον άλλο, τι του δημιουργώ. Πρέπει να δέχεσαι την κριτική».

H ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη με την Κεφαλονίτισσα σεναριογράφο Τίνα Καμπίτση