Μεγάλη διάκριση για τη Σάμη από την Ελένη Αμούργη

Στις 19/12/2019, πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, στο ξενοδοχείο NEW HOTEL, η βράβευση των Ελληνίδων αθλητριών που συμμετείχαν στη διεθνή διοργάνωση IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino (11-14.04. 2019), κατά την οποία έλαβαν μέρος 1500 άτομα από 61 χώρες και τα οποία διαγωνίστηκαν σε τρίαθλο: 1,9 χλμ. κολύμβηση, 90 χλμ. ποδηλασία και 21 χλμ. τρέξιμο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρώην πρωταθλητής υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς.

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκε και η Κεφαλλονίτισσα Ελένη Αμούργη, από τη Σάμη.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Υπουργό Τουρισμού ο πατέρας της Παντελής Αμούργης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, ζήτησε από τους παριστάμενους πολιτειακούς φορείς να καταβάλει το κράτος κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι νέοι και οι νέες επιστήμονες και παράλληλα αθλητές στον επαγγελματικό στίβο της ζωής που ανοίγουν τα φτερά τους στο εξωτερικό, να έχουν τα απαραίτητα κίνητρα και ερεθίσματα, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.