Μεγάλη κατολίσθηση χθες βράδι στην περιοχή του Χάρακα, 100 μ. από τη Γέφυρα

Aλ. Παρίσης

Μία μεγάλη κατολίσθηση έγινε χθες γύρω στις 8 το βράδι στην περιοχή του «Αγίου Παντελεήμονα» στον Χάρακα, που κίνησε την περιέργεια κατοίκων της Ασσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο απ’ το οποίο «ξεκόλλησε» μία μεγάλη μάζα βουνού και έπεσε στη θάλασσα του Μύρτου, βρίσκεται 100 με 150 μέτρα μακρυά από τη βίλα που βρίσκεται στην περιοχή και από τη Γέφυρα, στην πλαγιά κάτω από το δρόμο, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τα δύο προαναφερθέντα σημεία.

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης με τον οποίο ο «Η» επικοινώνησε χθες το βράδι, επιβεβαίωσε τη πληροφορία, προσθέτοντας ότι η κατολίσθηση δεν έχει καμία σχέση με την Γέφυρα του Χάρακα και ούτε έχει δημιουργήσει κανένα θέμα στην περιοχή.

Από πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δραγκαλούγκωνας δήλωσε στον «Η» άγνοια του γεγονότος και τόνισε ότι θα στείλει σήμερα στην περιοχή γεωλόγους (χθες δεν γινόταν λόγω του σκότους) από την Περιφερειακή Ενότητα για να εντοπιστεί το τί ακριβώς έχει γίνει.

Αλλες πληροφορίες ανέφεραν χθες το βράδι ότι η κατολίσθηση είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παλιρροιακό κύμα προς την Ασσο.