Μεγάλη κόντρα για το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης του Νερού πριν τα εγκαίνια

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε χθες, λίγο πριν τα εγκαίνια του Εργοστασίου αφαλάτωσης του Νερού, μεταξύ του επικεφαλή της αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου και του αντιδήμαρχου Εργων Διονύση Λυκούδη.

Ο κ. Μιχαλάτος ανακοίνωσε τα εξής:

Η ολοκλήρωση και λειτουργία της Μονάδας Αφαλάτωσης στο Αργοστόλι αποτελεί τη  δικαίωση μιας πολύχρονης προσπάθειας, που ξεκινάει επί Δημαρχίας Γιώργου Τσιλιμιδού.

Η κατασκευή της Μονάδας Αφαλάτωσης, δυναμικότητας 8.000 κ.μ. πόσιμου νερού την ημέρα, είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας του Αργοστολιώτη.

Όμως η παράταξή μας, με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον, οφείλει να διατυπώσει για ακόμα μια φορά, τη δυσαρέσκεια της σχετικά με το διπλασιασμό της τιμής του νερού, προκειμένου να ανταπεξέλθει η ΔΕΥΑΚ στα έξοδα λειτουργίας της Μονάδας.

Επιπλέον δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για το ποια είναι η ουσιαστική χρησιμότητα της «φιέστας» που διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή με αφορμή τα εγκαίνια…

(Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς)

Ο κ. Λυκούδης απάντησε στον κ. Μιχαλάτο τα ακόλουθα:

Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Σε λίγες ώρες παραδίδουμε στην πόλη μας το σημαντικότερο έργο των τελευταίων 30 ετών.

Το εργοστάσιο νερού.

Σε λίγο, οι κάτοικοι του Αργοστολίου θα μπορούν να πίνουν καθαρό, υγιεινό νερό από τη βρύση τους.

Το μεγαλύτερο εργοστάστιο επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα στο Αργοστόλι.

Την ίδια στιγμή όμως, που η καθημερινότητά μας και το μέλλον των παιδιών μας αλλάζει οριστικά προς το καλύτερο, οι δυνάμεις της μιζέριας στο νησί μας, προσπαθούν να «δηλητηριάσουν» τους Κεφαλονίτες ακόμη μία φορά.

Η κατάπτυστη αντιπολίτευση του κ. Μιχαλάτου προσπαθεί να πει στους πολίτες ότι το έργο θα στοιχίζει πολύ στους καταναλωτές και θα φουσκώσει τους λογαριασμούς. Σήμερα κιόλας ο ίδιος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ψεύδεται αισχρά λέγοντας στον κόσμο ότι θα διπλασιαστεί ο λογαριασμός του νερού!

Είναι η ίδια κατάπτυστη αντιπολίτευση η οποία σηκώθηκε και έφυγε από το Δημοτικό συμβούλιο καταψηφίζοντας αυτό το έργο λέγοντας ότι θα καταρρεύσει η Κεφαλονιά!

Ποια είναι η αλήθεια;

Η αύξηση ενός κυβικού νερού θα είναι όσο η αξία ενός μικρού μπουκαλιού νερού για τους πολίτες!

Παράλληλα με την εγκληματική αντιπολίτευση του Θεόφιλου Μιχαλάτου, τα αντιπολιτευόμενα ενημερωτικά sites σε καθημερινή βάση προσπαθούν να απαξιώσουν το σημαντικότερο έργο για την ευημερία του τόπου και για την υγεία των παιδιών μας!

Σε καθημερινή βάση προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι η ανάπτυξη που βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια είναι κάτι άλλο!

Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Την ίδια στιγμή που το Αργοστόλι πηγαίνει μπροστά κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω.

Όλοι όμως ξέρουμε που έχουμε φτάσει…

Πέρα από κάθε αμφιβολία η πρωτεύουσά μας, το Αργοστόλι βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από ότι ήταν πριν 5 χρόνια.

Πέρα από κάθε αμφιβολία τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει τα περισσότερα έργα στην πόλη μας από ότι έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες.

Και έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη…

Η σημερινή βραδιά σηματοδοτεί το αύριο του Αργοστολίου…

Ας είμαστε όλοι εκεί…

Διονύσης Λυκούδης

Αντιδήμαρχος Έργων