Μεγάλη νίκη το Παιδικό του ΑΣΚ στην Αμαλιάδα

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για το παιδικό στην Αμαλιάδα-Σημαντική νίκη και για τις κορασίδες στον Πύργο. Με ευχές και αγιασμό, έκοψε την πίτα του ο ΑΣΚ!

Με το επιβλητικό σκορ 68-41 οι παίδες του Π. Ματιάτου, επικράτησαν εκτός έδρας επί του Κόροιβου στην Αμαλιάδα, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη τους νίκη για την τελική φάση του πρωταθλήματος των έξι (final*6).

Οι νησιώτες ξεκίνησαν δυνατά την πρώτη περίοδο φτάνοντας την διαφορά στους 15 πόντους (5-20 α’ περίοδος) Στη συνέχεια ο Κόροιβος ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και μείωσε στο ημίχρονο στο 21-28. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Α.Σ.Κ. που είχε σε φοβερή μέρα τον Γ. Γκαβό που σημείωσε συνολικά 35 πόντους!!! Η εξέλιξη του σκορ ανά περίοδο 5-21, 21-28, 35-48, 41-68. Οι πόντοι του Α.Σ.Κ. (Ματιάτος) Βουργίδης Β. 2, Λιναρδάτος 5, Σταθάτος 15 (1), Καγκάδης, Βουργίδης Δ. 8, Καββαδίας, Γκαβός 35 (3), Βασιλάκης 3, Φραγκισκάτος, Νασόπουλος, Βεζυργιανόπουλος. Την αποστολή συνόδευσε ο Γ. Γκαβός.

Μια ακόμα νίκη για τα κορίτσια της Ρ. Πολλάκη και μάλιστα εκτός έδρας επί του Ίφιτου Πύργου. Οι κορασίδες του Α.Σ.Κ. πήραν από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασαν καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ακόμη και όταν στο Β΄ ημίχρονο αποχώρησε με τραυματισμό η Καραβιώτη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 35-44. Η εξέλιξη του σκορ ανά περίοδο 5-13, 19-28, 27-34, 35-44. Οι πόντοι του Α.Σ.Κ. (Πολλάκη) Βαλεντή, Μαλιαγρού, Κοσμάτου 6, Ηλιοπούλου 15, Μαζαράκη, Καραβιώτη 10, Ματζαράκη, Αλεξανδράτου 5, Ντόμπι 6, Χριστοπούλου, Ρουχωτά, Μανδηλάρη 2. Την αποστολή συνόδευσαν οι Πολλάκη Λ. και η Σακαντάνη Ε.

Αγιασμό για το νέο έτος αλλά και την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» ο ΑΣΚ. Πλήθος κόσμου αλλά και οι αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. Την βασιλόπιτα, ευλόγησε και έκοψε ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ενώ προηγουμένως είχε τελέσει αγιασμό για το νέο έτος. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με έπαινο και τέσσερις αθλητές/τριες (Νικόλαος Ματράγκος, Διονύσης Φραγκισκάτος, Γιώργος Δαναλάτος, Αντζέλικα Κοσμάτου) από τα τμήματα υποδομής του Α.Σ.Κ. που αρίστευσαν στα μαθήματά τους.

Ο ΑΣΚ ευχαριστεί θερμά για την προσφορά της βασιλόπιτας τους: το ζαχαροπλαστείο Καππάτος, το ζαχαροπλαστείο ΝΤΙΝΑ, το εργαστήρι παραδοσιακών κεφαλονίτικων γλυκισμάτων ΜΑΝΤΟΛΑ και τον φούρνο ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ.

Επιπλέον για την προσφορά των δώρων της βασιλόπιτας, το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί: το κατάστημα Ανδρικών και Γυναικείων Ενδυμάτων Istante,  το κατάστημα ΑΝΤΥΠΑΣ (Αθλητικά Είδη) και το SOCK SHOP (Κατάστημα Εσωρούχων), ενώ για την διάθεση της μικροφωνικής, θερμά ευχαριστήρια στην Κ.Ε.ΔΗ. ΚΕ και στον Α. Κωνσταντάκη.