Μεγάλη σύγχυση για την παραλαβής του έργου-εκτρώματος της ιστορικής Γέφυρας Αργοστολίου

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί με την υπόθεση …παράδοσης-παραλαβής του έργου-εκτρώματος της Γέφυρας Αργοστολίου.
Ενώ το έργο φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και το σχετικό «πρωτόκολλο» προβλέπει ότι αυτό πρέπει να παραληφθεί αρχικά από τους επιβλέποντες το έργο μηχανικούς του Υπουργείου Πολιτισμού και ακολούθως από τον ίδιο το Υπουργείο -Φορέα Εκτέλεσης του Εργου- εν τούτοις, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ΥΠ.Πο, θέλοντας προφανώς να …ξεφορτωθεί το θέμα λόγω αντιδράσεων, σχεδιάζει η παράδοση να γίνει απ’ ευθείας στο Δήμο Κεφαλονιάς!
Από την πλευρά του ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει πρόβλημα να αναλάβει ένα έργο με τόσες κακοτεχνίες, αλλά, το κυριότερο, δεν θέλει να κάνει μιά τέτοια παραλαβή, καθώς δεν έχει επιτευχθεί το «οκέϊ» για την μονοδρόμηση της Γέφυρας για ελαφρά οχήματα, όπως έχει υποσχεθεί κατ’ επανάληψιν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης.
Ηδη, μέσα στην Παράταξη του δημάρχου υπάρχουν αντιδράσεις για μιά …σκέτη «παραλαβή», που ενδεχομένως μπορεί να επιφέρει και σχίσμα εντός της πλειοψηφούσης Παρατάξεως.
Τέλος, «πυρετός» επικρατεί στην Επιτροπή Κινητοποίησης για τη διάνοιξη της Γέφυρας και σχεδιάζεται συνεδρίασή της εντός των προσεχών ημερών.

201

182