Μεγάλο ντήλ στον χώρο της μόδας: Η LVMH Louis Vuitton Moet εξαγοράζει την Christian Dior έναντι 6 δισ. ευρώ

Ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Christian Dior Couture, σε μια συμφωνία που αποτιμά ένα από τα πιο εμβληματικά  brands στο χώρο της μόδας, στα 6 δισ. ευρώ.

Μέχρι πρότινος, η LVMH διατηρούσε το 74,1% των μετοχών της Dior και πλέον, θα προχωρήσει στην αγορά και του εναπομείναντος 25,9%.

Σύμφωνα με τους όρους του deal, η LVMH θα προσφέρει το αντίτιμο των 260 ευρώ ανά μετοχή της Dior.

Η οικογενειακή επιχείρηση του Αρνό ανακοίνωσε ότι στόχος της συμφωνίας είναι επίσης να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών. Θα προσφέρει 172 ευρώ σε μετρητά και 0,192 μετοχές στην Hermes, στην οποία ο Αρνό έχει ήδη ποσοστό, για να αγοράσει κάθε εναπομείνασα μετοχή της Christian Dior που δεν κατέχει ήδη. Στο πλαίσιο μιας σειράς περίπλοκων συμφωνιών, η LVMH θα εξαγοράσει επίσης την Christian Dior Couture από την εταιρία συμμετοχών Christian Dior έναντι 6,5 δισεκ. ευρώ.

Η οικογένεια Αρνό ελέγχει το 74% της Christian Dior και κατέχει ποσοστό 47% στην LVMH. Η κίνηση αυτή θα συνενώσει τον οίκο μόδας, που εδώ και 70 χρόνια έχει ντύσει σταρ από την Γκρέις Κέλι και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ έως την Τζένιφερ Λόρενς και την Νάταλι Πόρτμαν, με τις δραστηριότητες της Christian Dior στα αρώματα και τα καλλυντικά που ήδη ανήκουν στην LVMH.

«Οι συναλλαγές αυτές θα επιτρέψουν την απλοποίηση των δομών, κάτι που ζητά εδώ και καιρό η αγορά, και την ενίσχυση των μονάδων Ενδυμάτων και Δερμάτινων Ειδών της LVMH, χάρη στην απόκτηση της Christian Dior Couture, ενός εκ των πιο εμβληματικών εμπορικών σημάτων παγκοσμίως», ανέφερε ο Μπερνάρ Αρνό σε ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της  LVMH, Μπερνάρ Αρνό

Η αρχική προσφορά για την Christian Dior – σε μετρητά και μετοχές της Hermes – θα ακολουθηθεί από μια δεύτερη προσφορά, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Dior στα 260 ευρώ – αντιστοιχώντας σε υπερτίμημα 14,7% συγκριτικά με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Dior στις 24 Απριλίου στα 226,85 ευρώ.

Η LVMH πρόσθεσε σε ανακοίνωση ότι η συνολική συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή εντός του πρώτου 12μήνου από την ολοκλήρωσή της, με την συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η μετοχή της LVMH σημείωσε νωρίτερα άνοδο 3% στο ιστορικό υψηλό των 223 ευρώ, καθώς επενδυτές και αναλυτές αντέδρασαν θετικά στις συμφωνίες. Η μετοχή της Dior σημείωσε άλμα 13% σε νέο ιστορικό υψηλό των 256 ευρώ.