ΜΕΘ Κεφαλονιάς: Προκλητική ενέργεια σε εποχή πανδημίας

Διονύσης Λουρδάς

Από τον κ. Διονύση Λουρδά, πήραμε την ακόλουθη επιστολή:

Το θέατρο του παραλόγου σε μιά περίοδο που τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, που η ανάγκη για περίθαλψη είναι αυξημένη κι’ η παρουσία ΜΕΘ είναι αναγκαία, η Κεφαλονιά δεν έχει τη δική της ΜΕΘ.

Αλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η γειτονική μας Ζάκυνθος, αγωνίστηκαν επίμονα και συστηματικά για να αποκτήσυν ΜΕΘ και τα κατάφεραν.

Η Κεφαλονιά που απέκτησε τη δική της ΜΕΘ με τη Δωρεά της Οικογένειας Βεργωτή, ενώ έγινε και δώρο από μιά κυρία-ιατρό Γαστρεντερολόγο- από το Μόντρεαλ του Καναδά, η οποία δεν επιθυμεί να αναφέρουμε το όνομά της, κάποιοι τους οποίους εψήφισε ο Κεφαλονίτικος λαός κατάφεραν να την δώσουν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών.

Οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν στους πολίτες της Κεφαλονιάς, με ποιό σκεπτικό και ποιά κριτήρια δώρισαν το «Δώρο» της ΜΕΘ στην Πάτρα, ενώ ανήκει στους πολίτες του νησιού μας.

Πρόκειται για μια ανεξήγητη ενέργεια. Μια ενέργεια επιπόλαια, μιά ενέργεια προκλητική στην εποχή της πανδημίας.

Ελπίζουμε να μην πληρώσουμε με τίμημα τη ζωή μας όλοι οι πολίτες της Κεφαλονιάς, την απαράδεκτη ενέργεια της ηγεσιας του νησιού μας. Αυτό το γεγονός θα γίνει ποτάμι που θα τους παρασύρει να τους στείλει σπίτι τους, τις επόμενες εκλογές.

Με εκτίμηση,

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΥΡΔΑΣ

τ. πρόεδρος Κοινότητας Βαλεριάνου