Μειωμένη 32% η Αστυνομική δύναμη

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς την τρέχουσα τουριστική περίοδο, ζητάει η τοπική Ενωση Αστυνομικών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλους αρμόδιους φορείς, γιατί η δύναμη της Αστυνομιάς στα νησιά μας είναι κατά 32% μειωμένη.

Σε σχετικό έγγραφο της η Ενωση αναφέρει:

Η Ενωση μας απευθυνόμενη βασικά στην ηγεσία του σώματος αλλά και σε άλλους αρμόδιους φορείς ζητά την ουσιώδης και απαραίτητη ενισχυτική δύναμη για τις υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Επιγραμματικά επισημαίνεται ότι αυτή την στιγμή η παρούσα αστυνομική δύναμη στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι κατά 32% ελαττωμένη (από 168 σε 116) και με όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες (Ληξούρι, Σάμη, Ιθάκη, Πόρος) ελαττωμένες κατά 50%. Μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες θα υπάρξουν και στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς αφού θα τίθεται σε λειτουργία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ θέλοντας έτσι τουλάχιστον τρις βάρδιες απασχολώντας ημερησίως 21 αστυνομικούς.

Λέγεται ακόμα μια φορά ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι δυο διαφορετικά νησιά. Έχουν μεγάλη γεωγραφική και ιδιαίτερη μορφολογική έκταση, πολλούς και διάσπαρτους τουριστικούς προορισμούς, μεγάλο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο,πολλές εισόδους και εξόδους στα νησιά και αναμένεται φέτος μεγάλη τουριστική κίνηση.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την κάλυψη των κενών της αστυνομικής δύναμης βασικά για την τουριστική περίοδο με μόνιμο προσωπικό και άμεσα από τον μήνα Απρίλιο ( τουλάχιστον με σαράντα 40 αστυνομικούς).

Η Ενωση μας δεν πρόκειται να αφήσει να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες σε βάρος των αστυνομικών υπαλλήλων και να παραβιάζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

Αργοστόλι 20/03/2018

Ο πρόεδρος

Κων/νος Γρηγοροπουλος

ο γραμματέας

Δημήτριος Πασχάκης