Μεμπτές, καταδικαστέες και τουλάχιστον ύποπτες οι αποφάσεις της Δ. Αρχής

«Οι μυστικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής που αρνούνται την ενημέρωση, είναι μεμπτές, καταδικαστέες και τουλάχιστον ύποπτες», τόνισε με επιστολή που διάβασε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δ.σ. Γιώργος Τζωρτζάτος, με την οποία ζητάει και έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ.

Η επιστολή ανέφερε τα εξής:

Αργοστόλι 04/10/2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Προς: Πρόεδρο

Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Κεφαλονιάς

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία

Δημοτικού Συμβουλίου»

Κε Πρόεδρε

Ευρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνω και να καταθέσω εγγράφως στο Προεδρείο, ότι στο Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου δεν εφαρμόσατε το αυτονόητο, να επιβάλετε δηλαδή να ενημερωθεί το σώμα για τον τρόπο που η πλειοψηφία υπερασπίζετε την περιουσία του Δήμου, ειδικά στην περίπτωση της κληρονομιάς του Τυπάλδου που αφορά το Ξενοδοχείο ΣΙΚΥΩΝ.

Οι μυστικές αποφάσεις και δράσεις την πλειοψηφίας, που παρανόμως αρνούνται να ενημερώσουν θεσμικά την Αντιπολίτευση σαν άμεσο και αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό της Δημοτικής Αρχής είναι μεμπτές καταδικαστέες και τουλάχιστον ύποπτες.

Καλώ τα μέλη της πλειοψηφίας να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους, να απαιτήσουν να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί η Αντιπολίτευση και η Κοινωνία του νησιού.

Ζητώ από τους υπόλοιπους συναδέλφους μου, από κοινού να ενεργήσουμε προκειμένου να προασπίσουμε την περιουσία των Δημοτών, που με την ψήφο τους, μας ανέθεσαν, προσφεύγοντας ιεραρχικά, στις ελεγκτικά αρμόδιες υπηρεσίες.

Τελειώνοντας, καταθέτω την επιστολή μου στον Πρόεδρο, ζητώ να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα.

Αργοστόλι 4/10/2017

Γεώργιος Τζωρτζάτος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς