Μετά την Ελευθερία Κουλουριώτου, παραιτήθηκε και η Πόπη Λυκούδη από την Ν.Δ.

Δεύτερη ηχηρή παραίτηση χθες στην τοπική Νέα Δημοκρατία μετά την παραίτηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουλουριώτου (βλ. «Η» 8/5/2018 αρ. φ. 6811).

Αυτή τη φορά το «αντίο» ήρθε από την Ιθάκη με την παραίτηση της Ιθακησίας Πόπης Λυκούδη που ήταν παλιότερα και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ.

Στην παραίτησή της η κ. Λυκούδη αναφέρει:

Διετέλεσα σκαπανέας του Κόμματος 30 συναπτά έτη.

Η επιλογή μου αυτή στην πορεία των ετών, ήταν πάντα δηλωμένη και στο εργασιακό μου περιβάλλον αλλά και στην προσωπική μου ζωή, με ο,τι και αν αυτό συνεπάγονταν.

Στις τελευταίες δε Εθνικές εκλογές, επέλεξα να επιστρατεύσω τον εαυτό μου και ήμουν υποψήφια Βουλευτής με το Κόμμα μου στον Ν. Κεφαλληνιας-Ιθάκης.

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες ενός απίστευτου αγώνα επιβίωσης του Κόμματος. Πολλές φορές αναρωτήθηκα πως το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο όριο επιβίωσης. Η απάντηση σαφώς είναι πολυδιάστατη αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Οι σκαπανείς , εμείς, οι απλοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, η Βάση, οι Δεδομένοι, νιώθουμε πλέον ξένοι, απομονωμένοι και εξοστρακισμένοι από το σπίτι μας.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ της ηγεσίας σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο, των τελευταίων δύσκολων ετών , έφτασαν σε σημείο, το Κόμμα να άγεται και να φέρεται σε «αγορές», προς αναζήτηση «νέων» στελεχών, αμφιβόλου ποιότητας, με στόχο το «άνοιγμα» και την «διεύρυνση» απλά για την επιβίωση.

Αποτέλεσμα: Tο συνονθύλευμα!

Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια γίνεται ελλείψει αντικειμενικότητας και ανιδιοτέλειας από τους ανθρώπους που στελεχώνουν τους Κομβικούς-Τοπικούς Θώκους στην Κεφαλονιά-Ιθάκη. Επιλογές ατόμων κατά το δοκούν, βασιζόμενες σε μικροσυμφέροντα και προσωπικές ατζέντες. Θλιβερό!

H ΝΟΔΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, δείχνει να επιλέγει, εκμεταλλευομένη τον πανικό του Κόμματος, πρόσωπα «επιπλέοντα» και «παρασυρόμενα» από την δυναμική των «κυμάτων» της στιγμής, με στόχο την παραμονή τους στην επιφάνεια και μόνο.

Την δεδομένη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να στοχεύει στην επιλογή της επιβίωσης και μόνο, όταν μπροστά της ανοίγεται η διακυβέρνηση του τόπου.

Όλα είναι θέμα επιλογών!

Η επιλογή των εκπτώσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από πρόσωπα που στήριξαν αυτή την παράταξη σταθερά, ανιδιοτελώς και σθεναρά, έμπρακτα και αποδεικτέα, στην πορεία των χρόνων.

Επιλέγω να είμαι εκτός όλων αυτών των τακτικών.

Επιλέγω να μην στηρίζω την έκπτωση της ηθικής και αξιών.

Επιλέγω την διαγραφή μου από το Κόμμα.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΥΚΟΥΔΗ