Μετά τη …«Μαύρη Κυριακή» η …«Δευτέρα της “Αποκάλυψης”»!

Π. Καππάτος

Οι «Διόσκουροι» της τοπικής πολιτικής σκηνής Καππάτος, Μιχαλάτος, συνέχισαν και το επόμενο διήμερο Δευτέρα, Τρίτη να βρίσκονται στην επικαιρότητα με τα δύο θέματα που τους σημάδεψαν ως «Μαύρη» την Κυριακή που μας πέρασε.

ΚΑΠΠΑΤΟΣ / ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ

Ο Καππάτος συνέχισε να βρίσκεται στην επικαιρότητα με την απάντηση που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που του έκανε και την άμεση ανταπάντηση σχετικά με την δημοσιοποίηση των sms από τον ίδιο τον υπόδικο παρουσιαστή και ατζέντη της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου Μένιο Φουρθιώτη.

Πιστός στην Κυβερνητική γραμμή ότι οι σχέσεις του Φουρθιώτη με κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσα στα οποία και ο ίδιος ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, είναι …φυσιολογικές και τυπικές, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος πως …«Ως εισηγητής τρεις φορές σε νομοσχέδια, έχω δεχθεί εκατοντάδες σχετικά μηνύματα και τηλεφωνήματα …όπως από τον Φουρθιώτη»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντώντας «κόλλησε στον τοίχο» τον βουλευτή επισημαίνοντας πως «ο βουλευτής αποσιωπά βεβαίως ότι η «βρωμερή υπόθεση Φουρθιώτη»και οι επαφές του με Κυβερνητικά στελέχη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν αφορούν την επικοινωνία «οποιουδήποτε πολίτη» με τους εκπροσώπους της νομοθετικής εξουσίας».

Η ιστορία πάντως με τον Φουρθιώτη δεν λέει να καταλαγιάσει και τα Κυβερνητικά στελέχη, όπως ο βουλευτής της Κεφαλονιάς, …«κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα»!

Αξίζει τέλος μια σημειολογική παρατήρηση, που αφορά την σιωπή του ολιγάρχη δημάρχου στη νέα αρνητική δημοσιότητα του «Διόσκουρού» του Καππάτου, και η οποία ευρέως κυκλοφορεί στην τοπική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες.

Την πρώτη φορά που βρέθηκε ο βουλευτής στην Πανελλήνια επικαιρότητα και πάλι αρνητικά, ήταν πέρυσι τον Μάιο, όταν εισέπραξε αποζημίωση ειδικού σκοπού ως πληττόμενος από τον Covid-19 («Κορονοαποζημίωση» την είχε ονομάσει στο πρωτοσέλιδό του ο «Η» εύστοχα στις 13/5/2021) και έσπευσε τότε ο Μιχαλάτος και με δήλωσή του «ξέπλυνε» τον Καππάτο δηλώνοντας υποταγή!

Σήμερα, με τη νέα Πανελλήνια αρνητική προβολή του Καππάτου, ο Θεόφιλος σιωπά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής! Σημαίνει κάτι; Θα δείξει…

ΘΕΟΦΙΛΟΣ / ΚΟΡΩΝΙ

Όσον αφορά τώρα τη συνέχεια της «Μαύρης Κυριακής» του Θεόφιλου, που πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον δρόμο στο Κορώνι, ήλθε με την επιβεβαίωση της δημοσιευθείσας στον χθεσινό «Η» πληροφορίας για σύσκεψη στο γραφείο του Θεόφιλου με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης με θέμα το Κορώνι!

Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία των επικεφαλής παρατάξεων Μάκη Φόρτε, Αλέκου Παντελειού και Γιάννη Κουρούκλη και απουσιάζοντος του Αλέκου Παρίση, αλλά παρόντος του Γιάννη Λυκούδη, όπως και του Νίκου Ανουσάκη. Παρόντες ακόμη ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλεριάνου Γεράσιμος Πετράτος, ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος του Μιχαλάτου Μιχάλης Μοσχονάς, ο αντιδήμαρχος της περιοχής Νίκος Κουρκουμέλης και ο δικηγόρος του Δήμου Θανάσης Αυγερινός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η συζήτηση έγινε σε συναινετικό κλίμα και κατέληξε στην κοινή απόφαση, όπως άλλωστε πήραν και στην Απόφαση του Δ.Σ., να συνδράμει ο Δήμος στα ασφαλιστικά μέτρα των 8 πολιτών και σε άλλες ακόμη ενέργειες.


Αυτό πάντως που πλανάται στην κοινή γνώμη, είναι γιατί ο Θεόφιλος άφησε 1½ χρόνο (από τον Σεπτέμβριο 2020), όχι μόνο δίχως να υλοποιήσει την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και διατυπώνοντας δημόσια διάφορες αστείες ενστάσεις για την άρνησή του, φθάνοντας ακόμη και στο σημείο τον περασμένο Σεπτέμβρη να αρνηθεί πεισματικά μαζί με τον πρόεδρο Βαλλιανάτο, να βάλει για συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε ζητήσει ο Γιάννης Λυκούδης, γεγονός που τον οδήγησε σε παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου!

Και επί πλέον το επιχειρηθέν από τον ίδιο …κόλπο γκρόσο να «θάψει» το θέμα ακόμα και όταν το έφεραν για συζήτηση οι 14 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (για πρώτη φορά στην ιστορία), βάζοντας το …τελευταίο στην ημερήσια διάταξη και μόνο όταν ξεσηκώθηκε το σύμπαν αναγκάστηκε να κάνει «ορθή επανάληψη» και να το προτάξει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Κυριακή!!!

Η εξήγηση πάντως που επικρατεί στα στέκια είναι πως η κολοτούμπα του Θεόφιλου …δεν είναι άλλη μία μαλαγανιά του Μαλαγάνα Θεόφιλου, αλλά μία αλλαγή πλεύσης εν όψει των δημοτικών εκλογών σε 1½ χρόνο (Οκτώβριο 2023) και τον φόβο (τρόμο καλύτερα…) του Ανουσάκη μαζί με την άνοδο του ΚΙΝΑΛ και πάνω απ’ όλα την εμφανή πλέον φθορά του σε όλα τα μέτωπα (από την παντελή έλλειψη έργων μέχρι την εικόνα εγκατάλειψης της καθημερινότητας στο Αργοστόλι και στα χωριά), ως αποτέλεσμα της ανικανότητας του συνόλου των συνεργατών του (εκτός μιάς, δύο το πολύ εξαιρέσεων) ακόμη και για τα στοιχειώδη! Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που σε αυτή τη νέα τακτική του Θεόφιλου συνδέουν και την …εγκατάλειψη του Καππάτου από τον δήμαρχο μετά την εμπλοκή του βουλευτή στο σκάνδαλο των σχέσεων Κυβερνητικών στελεχών με τον υπόδικο Φουρθιώτη!

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

Μετά την «Μαύρη Κυριακή» ήλθε η …«Δευτέρα της Αποκάλυψης» για τους «Διόσκουρους» Καππάτο, Μιχαλάτο! Κοινό στοιχείο στους χειρισμούς και των δύο στα δύο θέματα που τους αφορούν, είναι ότι …«τα έκαναν θάλασσα»!

Ο Καππάτος με την άστοχη απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του με τον Φουρθιώτη, που τάκανε χειρότερα απ’ ότι ήταν και τον Θεόφιλο με την κίνησή του να επιζητήσει την, για πρώτη φορά, συνεργασία του με σύσσωμη την αντιπολίτευση, φροντίζοντας να ομολογήσει δημοσίως την αποτυχία της μέχρι τώρα τακτικής του …«ο Δήμος είμαι εγώ»!!!