Με έξι αστυνομικούς για το Αεροδρόμιο ενισχύεται η Αστυνομία της Κεφαλονιάς

Από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έξι αστυνομικούς θα ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλονιάς για την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του αεροδρομίου από 1/6/2018 με πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου.

Παραμένουν όμως ακόμα πολλά άλυτα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών τοσο της έδρας αλλά κυρίως τωρα των περιφερειακών υπηρεσιών (Πόρος, Σάμη, Ιθάκη και Ληξούρι) οι οποίες κυριολεκτικά τείνουν να γίνουν υπηρεσίες φαντάσματα.

Η έλλειψη προσωπικού από την μια και οι υπηρεσιακές απαιτήσεις που επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην συγκέντρωση αριθμών από την άλλη, παράγουν κλίμα εντάσεων και συγκρούσεων σε μεγάλη συχνότητα τελευταία μεταξύ του εναπομείναντος παρόντος αστυνομικού προσωπικού με το οποίο δεν δύναται να ικανοποιηθούν οι υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Ας ληφθεί υπόψιν ότι η μή συγκέντρωση των αριθμών (στόχων) δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μείωση της αστυνόμευσης αλλά αντίθετα μπορεί να ερμηνευθεί και ως μείωση της παραβατικότητας των πολιτών.

Ας απαλλαγούμε επιτέλους από το αδιέξοδο κυνήγι των αριθμών το οποίο προκαλεί φθορά τόσο του έμψυχου δυναμικού αλλά και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Το αντίκτυπο δε που προκαλείται είναι και υπηρεσιακό αλλά και κοινωνικό.

…Ας προλάβουμε τα χειρότερα…

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Γρηγορόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Πασχάκης


Συνάντηση των Αστ. Υπαλλήλων με εκπροσώπους του ΚΚΕ


Από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα εξής:

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες το προεδρείο της Ενωσής μας με τοπικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου.

Συζητήθηκαν τοπικά αλλά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθεί δια μέσου των τοπικών εκπροσώπων του ΚΚΕ και ερώτημα στη Βουλή για κάποια μείζονος σημασίας θέματα τα οποία θα προσδιορίσει η Ενωσή μας.

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Γρηγορόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Πασχάκης