Με απόφαση Ερντογάν δεν άλλαξε η ώρα στην Τουρκία! -Οργή και γέλιο στο Twitter. Oι υπολογιστές δεν υπάκουσαν…

Την πιο δύσκολη ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν Τούρκο πολίτη είναι να του ζητήσει να του πει τι ώρα είναι. Μάλλον δεν θα ξέρει να δώσει μια ακριβή απάντηση.

Με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία δεν πέρασε στη χειμερινή ώρα όπως συνέβη με τα άλλα κράτη. Κάτι τέτοιο είναι αποφασίσει σχετικά πρόσφατα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν και φαίνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος ζήλεψε τη δόξα του.

Η εξήγηση που έδωσε για την απόφασή του να κρατήσει τη θερινή ώρα ήταν ότι έτσι θα επωφεληθούν οι εκλογές από το φως και θα προσέλθουν στις κάλπες (αρχές Νοεμβρίου). Έτσι, η Τουρκία θα ακολουθήσει τον υπόλοιπο κόσμο στις 8 Νοεμβρίου (στις 4 τα ξημερώματα), καθώς τότε αποφασίστηκε να αλλάξει η ώρα.

Αυτό που δεν υπολόγισε ο Ερντογάν ήταν ότι τα αυτόματα ρολόγια, οι υπολογιστές και τα smartphones δεν ακολουθούν τις εντολές του. Η ώρα λοιπόν άλλαξε κανονικά με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση αλλά και αντιδράσεις στους πολίτες.

Στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #saatkac (τι ώρα είναι;) που κατακλύστηκε από οργισμένα σχόλια. «Βρισκόμαστε σε ειδική ‘ώρα Ερντογάν’» έγραφαν μεταξύ άλλων οι χρήστες.

(iefimerida.gr)