Με Γιάννη Μπαλάφα οι σημερινές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

O κ. Γιάννης Μπαλάφας

Αρχισε από προχθές ο 3ήμερος εορτασμός της 75ης Επετείου της 28ης Oκτωβρίου, ο οποίος θα κορυφωθεί με τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις.

Την Κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις του Αργοστολίου θα εκπροσωπίσει ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας.
Χθες έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ, καθώς επίσης και απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς με την κατάθεση σταφάνων στο Μνημείο των Ηρωών στον Κήπο του Νάπιερ.

Oι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.
Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας
Ώρα 10.30πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού. .
Τον πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης κ. Αλίκη Γαλιατσάτου – Φιλόλογος, του Β’ Γυμνασίου Αργοστολίου.

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Oργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.
Ώρα 12.00: Κοινή παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, σπουδαστών του Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων – Oδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλλονιάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.
Ώρα 17.30μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Τα της ιεροτελεστίας, θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης, ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μηνάς Κλαουδάτος.