Με …«διαμάντια» ξεκίνησε ο Μιχαλάτος!

Πριν καν ξεκινήσει η νέα Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου έδωσε το στίγμα της για τη γνώση των δημοτικών θεμάτων που θα πρέπει να διαχειριστεί και μάλιστα …των στοιχειωδών.

Ο λόγος κατ’αρχήν για την πρόσκληση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, που υπογράφεται, σύμφωνα με το νόμο, από τον πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο της παράταξης του δημάρχου Σπύρο Σαμούρη, για την εκλογή του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Βωής.

Σημειώστε ότι η πρόσκληση στάλθηκε στις 28 Αυγούστου για συνεδρίαση την 1η Σεπτεμβρίου που σημαίνει ότι ναι μεν στάλθηκε επί Παρίση και Δήμου Κεφαλονιάς, αλλά θα γινόταν επί Μιχαλάτου και Δήμου Αργοστολίου.

Γεμάτη λοιπόν …διαμάντια είναι η εν λόγω πρόσκληση, δείχνοντας πολλά πράγματα και πρώτα απ’όλα το μέγεθος της άγνοιας (αν όχι της ασχετοσύνης…) της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ας δούμε λοιπόν ένα-ένα τα «διαμάντια» της πρόσκλησης για την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου:

1ον) Η πρόσκληση στάλθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος όμως την 1η/9 που θα γινόταν το Δημοτικό Συμβούλιο ….δεν θα ήταν αντιπεριφερειάρχης και  στο «Νέο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφ/νιάς» Σταύρο Τραυλό, του οποίου όμως στις 28/8 που στάλθηκε η πρόσκληση …δεν είχε ανακοινωθεί ο ορισμός του !

2ον) Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε στους Προϊσταμένους του Δήμου Κεφαλονιάς, ο οποίος όμως την 1η/9 που θα γινόταν το Δημοτικό Συμβούλιο …δεν θα υπήρχε και ούτε οι Προϊστάμενοι αυτοί που τους στάλθηκε η πρόσκληση δεν θα υπήρχαν!

3ον) Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε επίσης στους «Προέδρους: Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Κεφαλονιάς». Κι όμως: Δημοτικές, Τοπικές Κοινότητες και Εκπρόσωποι  …δεν υπάρχουν πλέον! Όλοι Πρόεδροι είναι και όλες απλά Κοινότητες !

4ον) Η πρόσκληση στάλθηκε, τέλος, στους «Προέδρους Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ.» Σε ποιους προέδρους, όταν η θητεία τους ακολουθεί την θητεία της Δημοτικής Αρχής, που σημαίνει μέχρι 31/8/2019 και συνεπώς …την 1η/9 δεν θα ήταν Πρόεδροι;

Και να ήταν το μοναδικό «διαμάντι» στο ξεκίνημα της θητείας Μιχαλάτου;

Είχε προηγηθεί η πρόσκληση της ορκωμοσίας που έγινε στις 25 Αυγούστου, η οποία εστάλη στις 20 Αυγούστου, 11 δηλαδή ημέρες πριν αναλάβει δήμαρχος Αργοστολίου ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος όμως την υπογράφεις ως …«Δήμαρχος Αργοστολίου» αντί του ορθού «Εκλεγείς (Δήμαρχος Αργοστολίου)», όπως υπέγραψαν τις αντίστοιχες προσκλήσεις οι δύο άλλο δήμαρχοι Κατσιβέλης  Ληξουρίου και Μονιάς Σάμης!

Βέβαια, το καλύτερο όλων είναι ότι επισήμως και παρά το νόμο που θέλει για να είναι νόμιμη η Συνεδρίαση να προσκαλείται ο δήμαρχος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου, …από πουθενά δεν προκύπτει ότι προσκλήθηκε ο δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος!

Με το ξεκίνημα λοιπόν της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου αρχίσανε …τα δείγματα έλλειψης σοβαρότητας και γνώσης των στοιχειωδών.

Δύο στα δύο …δεν είναι λίγο και άσχετο για το τι θα ακολουθήσει όπως πολλοί ισχυρίζονται και όχι μόνο από την παράταξη Παρίση.

Τι θα γίνει όμως μόλις αρχίσουν τα δύσκολα;

Μπορεί να είναι επουσιώδη και ανώδυνα τα πρώτα δείγματα, αλλά δεν παύουν να είναι …«διαμάντια» και δηλωτικά μιας κατάστασης που υπάρχει!

Σε κάθε όμως περίπτωση, η θητεία της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου δεν ξεκινάει με τα καλύτερα, όταν δεν είναι ικανή να στείλει σωστά γραμμένα τα δύο πρώτα έγγραφα, τις προσκλήσεις ορκωμοσίας και της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Μπροστά μας βρίσκονται 4 χρόνια και 4 μήνες (η θητεία λήγει 31/12/2023) και …«ο Θεός να βάλει το χέρι του» να μην είναι σαν τα πρώτα δείγματα …

Υ.Γ. Πάντως, τυπικά, αν ο Αποκεντρωμένος στην Πάτρα Νίκος Παπαθεοδώρου θέλει να τηρήσει το νόμο που ρητά ορίζει πως «Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος, αλλιώς η συνεδρίαση είναι άκυρη», θα πρέπει …να ακυρώσει τη συνεδρίαση, αφού από κανένα σημείο της πρόσκλησης δεν προκύπτει ότι προσκλήθηκε ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, όπως αυτό συνέβαινε με όλες τις συνεδριάσεις μέχρι τώρα ! Πλάκα θάχε…

Πάντως ο δήμαρχος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, αν και δεν προσκλήθηκε επισήμως και φυσικά η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι, ότι …«είδε φως και μπήκε»!