Με …εμφιαλωμένο νερό απαντάει η Δημοτική Αρχή στον Θεόφιλο!

«Aντιλαμβανόμαστε ότι η μείωση στις πωλήσεις εμφιαλωμένου νερού θα πλήξει κάποια συμφέροντα άλλα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το συμφέρον των πολιτών», τόνιζει σε ανακοίνωση της η Δήμοτική Αρχή, σε απάντηση της ανακοίνωσεις της Ανεξάρτησης Ενωμένης Κεφαλονιάς για το θέμα της αφαλάτωσης (βλ. «Η» 20/9/17 σελ. 11).

Σε πλήρη απελπισία βρίσκεται η αντιπολίτευση στο Δήμο Κεφαλλονιάς καθώς το μόνο που βρήκε να «αξιοποιήσει» κατά της Δημοτικής Αρχής είναι την αποδοχή μιας ένστασης που είχε κατατεθεί για το έργο της «Μονάδας επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι», κάτι που είναι απόλυτα σύνηθες για τα δημόσια έργα. Σε πλήθος περιπτώσεων σε όλη την Ελλάδα γίνονται προσφυγές, κάποιες γίνονται δεκτές, κάποιες απορρίπτονται και αυτό είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα δημόσια έργα και όχι μόνο αφού οι ερμηνείες των διατάξεων του νόμου είναι πολλαπλές οπότε πάμπολλες φορές προκύπτουν διαφωνίες ή διαφορετικές εξειδικεύσεις χωρίς αυτό να είναι μεμπτό ή να αποτελεί πρόβλημα

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα προσαρμοστεί με όσα έκρινε εν τέλει η Αρχή των Προδικαστικών Προσφυγών και η όλη διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά οπότε ουδέν πρόβλημα τίθεται και γι’αυτό το μεγάλο έργο που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου συνεπάγεται μείωση της πώλησης εμφιαλωμένου νερού και αυτό προφανώς θίγει κάποια συμφέροντα, εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας.

Όσον αφορά στις φαντασιώσεις του κ. Μιχαλάτου για το τι θα πράξει «όταν και αν αναλάβει τις τύχες του Δήμου Κεφαλλονιάς» του υπενθυμίζουμε τη γνωστή παροιμία «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»…

(Από το Γραφείο Επικοινωνίας)