Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε ο Άγιος. Προεξέρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου η Θεία Λειτουργία

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος ο Προστάτης της Νήσου μας Αγιος Γεράσιμος προχθές στα Ομαλά, σε μια τελετή στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Στον Ορθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ενώ η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του συμπατριώτη μας Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Μαζί με τον κ. Αναστάσιο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και πολλοί ιερείς. Εψαλλε η καλλίφωνη Χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Στις εκδηλώσεις για τον Αγιο παρέστησαν ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, η βουλευτής του Νομού μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ενώ την αξιώματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο βουλευτής κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ακόμα παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο ευρωβουλευτής κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες κ. Παύλος Παπαδάτος, κ. Γεράσιμος Φωκάς, τοπικοί παράγοντες, τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων κ.ά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπής Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγιου, μέχρι τον Πλάτανο, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος»

Επίσης πολυάριθμοι προσκηνυτές ξάπλωσαν στο δρόμο για να περάσει από πάνω τους το Σκήνωμα του Αγίου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη Δεξίωση στο Ηγουμενείο, όπου προσφέρθηκαν κρέας, γλυκίσματα και ψάρι.