Με μεγαλοπρέπεια και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στις Πόλεις και στα Χωριά του Νομού μας

Με μεγαλοπρέπεια, μετά από πολλά χρόνια και παρουσία πλήθους κόσμου, έγινε προχθές επάνω στη Γέφυρα Αργοστολίου ο Αγιασμός των Υδάτων, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Σισσιώτισσας.

Τον Σταυρό έριξε στη θάλασσα ο προεξάρχων της Εορτής Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και τον έπιασε ο πυροσβέστης κ. Μιχάλης Μικές.

Στην τελετή πήραν μέρος εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας και των Αρχών του Νομού, μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της Δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η περιφερειακή σύμβουλος Σουζάνα Πεφάνη. ο τ. υπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο πρόεδρος του Λ. Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος, ο πρόεδρος της Διαδημοτικής κ. Διονύσης Κοκκόσης, καθώς επίσης και οι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Βασίλης Ρουχωτάς, Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας».

Στο Ληξούρι

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, η Πολιτική Ηγεσία και οι Αρχές μετέβησαν, ως είθισται, με το φέρι της γραμμής στο Ληξούρι, όπου έγινε με μεγαλοπρέπεια κι εκεί ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία πλήθους κόσμου.
Για τον Σταυρό βούτηξαν δύο κολυμβητές.
Ακολούθως, σχηματίστηκε πομπή με προπομπό την Φιλαρμονική Ληξουρίου με κατεύθυνση την Βρύση, όπου έγινε κι εκεί Αγιασμός των Υδάτων. Στην τελετή παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Παλικής κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Κατσιβέλη κ.ά.

Στον Πόρο
Στο λιμάνι του Πόρου ο Σταυρός έπεσε στη θάλασσα από το «κατακίτρινο» Fior di Levante. Η IONIAN GROUP προσέφερε το πλοίο στη τοπική Κοινότητα για το καθιερωμένο άγιασμα των θαλασσών την ημέρα των Φώτων.
Oι επίσημοι και ο κόσμος ανέβηκαν στο πλοίο, δίνοντας μια φαντασμαγορική εικόνα.
Το κρύο στο Πόρο ήταν τσουκτερό, αλλά όλοι βρήκαν μια μεγάλη αγκαλιά στο «Φιόρο» και ένα γλυκό κέρασμα για την ημέρα!

Αγιασμός των υδάτων έγινε επίσης στη Σάμη, στο Φισκάρδο, στην Πεσσάδα, στην Αγία Πελαγία, στην Αγία Ευφημία, στη Σκάλα, στον Κατελειό, στα Ζόλα, στα Φάρσα, στην Ιθάκη και αλλού.

agiasmos_lhxouri-3-1 1 12468094_10204117001444973_74092442_n