Με πολύ κέφι γιορτάστηκε στον Πόρο η Τσικνοπέμπτη

Με πολύ κέφι, εορταστική μουσική, άφθονο δωρεάν φαγητό, χορό και με την αναβίωση του ξεχασμένου εθίμου του γανώματος έγινε μέχρι και μετά την αποχώρηση του DJ ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης στον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Πόρου Κεφαλονιάς!

Στην γιορτή, που ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πόρου “Ο Πρόνησος,” του Δήμου Αργοστολίου και πλήθος άλλων χορηγών, εκτός από Ποριώτες παραβρέθηκαν και κάτοικοι των γειτονικών χωριών και ξένοι!

Από τους επίσημους μας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων οι: Ο υποψήφιος βουλευτής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Κουρκουμέλης, ο τέως Αντιδήμαρχος Σπυρονικόλας Σολωμός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου του Πόρου “Άτρος” Λευτέρης Στελλάτος, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος και ο Αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος!

Το παραδοσιακό έθιμο του γανώματος (δηλαδή το μουτζούρωμα από το μαύρισμα του ψησίματος του κρέατος στα κάρβουνα) δεν το γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος του Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος ο οποίος το δέχτηκε με χιούμορ!

Ούτε, όμως, το χορό απόφυγε ο τέως Πρόεδρος του Πόρου Κεφαλονιάς Γιάννης Πετράτος ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ χορού αλλά και όπως πάντα αποδεικνύει ότι είναι και πρώτος σαν εθελοντής στις εκδηλώσεις ψησίματος του Συλλόγου του Πόρου! Στο χορό σύρθηκε από τους παρευρισκόμενους και ο Εφημέριος της Εκκλησίας του Σωτήρος του Πόρου Πατέρας Νεκτάριος τον οποίο ευχαριστούμε!

Τέλος, πρέπει να δώσουμε για άλλη μια φορά τα θερμά συγχαρητήρια μας στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Πόρου “Ο Πρόνησος” που αποδεικνύει ξανά ότι είναι άξιος θεματοφύλακας των παραδόσεων της Κεφαλονιάς μας!

Ευχή όλων ήταν “χρόνια πολλά και του χρόνου!”

Υποσημείωση: Παρακαλώ παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο μου με το γλέντι και την αναβίωση του εθίμου του γανώματος: