Με προεκλογικό αέρα ανεβαίνει φέτος το ΧΑΑ

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων (707, 51 μονάδες και άνοδος +1,76%) έκλεισε χτες το Ελληνικό Χρηματιστήριο με πρόσφατες αποδόσεις καλύτερες ακόμα και από τα διεθνή Χρηματιστήρια!

Φέτος, που θα είναι σίγουρα μια τετραπλή προεκλογική χρόνια, έφτασε επιτέλους η ώρα της αλήθειας για τους Έλληνες και διεθνείς επενδυτές οι οποίοι πιστεύουν ότι η νέα φιλελεύθερη “πολιτική αλλαγή” που θα έρθει σύντομα στη χώρα θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία και Χρηματιστήριο σε νέα ύψη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι φέτος το 2019 το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει ανέβει ήδη κατά +15,36% ενώ το 2018 έπεσε κατά -23,5% σπάζοντας τον περσινό διεθνή πανικό των αγορών όπου η Ελλάδα υπήρξε πρωταθλήτρια στην… πτώση!

Οι οικονομολόγοι λένε συχνά ότι ένα βασικό στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη είναι η καλή ψυχολογία της αγοράς. Οι επενδυτές σήμερα να πιστεύουν ότι στις ερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές, οπότε και αν γίνουν φέτος, θα προκύψει μια πραγματικά φίλο-επενδυτική αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα μπορέσει να εφαρμόσει το φίλο-αναπτυξιακό πρόγραμμα της.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριακός Μητσοτάκης συνεχώς υπόσχεται ότι εφόσον κερδίσει την Πρωθυπουργία θα εφαρμόσει πολιτικές προσέλκυσης διεθνών επενδυτών μέσω των πολιτικών των μειώσεων των φόρων, της γραφειοκρατίας και του σπάταλου κράτους. Οι πολιτικές αυτές θα προκαλέσουν επενδυτικό και αναπτυξιακό “σοκ” στην Ελληνική οικονομία που θα αυξήσουν τα εισοδήματα των Ελλήνων και θα μειώσουν δραστικά την πραγματική ανεργία με την δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας για όλους.

Λογικό λοιπόν δεν είναι να ανεβαίνει φέτος και το Ελληνικό Χρηματιστήριο το οποίο πάντα προεξοφλεί τα μελλοντικά θετικά οικονομικά δεδομένα;