Με τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες: Η μεγάλη …της κοροϊδίας σχολή!

Για τα περιβόητα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες που ενώ θαπρεπε να πάνε στα χωριά που τις φιλοξενούν και αγνοείται η τύχης, ο «Η» έχει αφιερώσει δύο πρωτοσέλιδα.

Ένα στις 14/1/2017 και με σαφές μήνυμα προς Παρίση «Γνήσιε τ’ακούς; ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΒΗΝΟΥΝ. Μετά το εγκληματικό και καταστροφικό κλείσιμο της Γέφυρας δεν παίρνουν τώρα ούτε τα λεφτά από τις ανεμογεννήτριες».

Κι ένα στις 2/2/2018 με την αδιαμφισβήτητη διαπίστωση «Στα χωριά με τις ανεμογεννήτριες: Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ …πάει σύννεφο!».

Την ώρα που αρμόδιος για τα έργα αντιδήμαρχος Δ. Λυκούδης δικαιολογεί την ολοκληρωτική εγκατάλειψη των χωριών από τη Δημοτική Αρχή με το ανυπόστατο επιχείρημα πως η Κυβέρνηση δεν δίνει λεφτά στο δήμο για έργα στα χωριά, πάνω από δύο εκατομμύρια έσοδα από το 2011 μέχρι σήμερα (1.806.435,36 ευρώ μέχρι και το 2017) από τις ανεμογεννήτριες …αγνοούνται που έχουν πάει!

Και δεν είναι μόνο ότι αγνοούνται που έχουν πάει τόσα λεφτά αλλά …πέφτει και το δούλεμα της αρκούδας!

Κάθε χρόνο γράφει στον προϋπολογισμό η Δημοτική Αρχή αβέρτα έργα και στο τέλος …«άνθρακες ο θησαυρός»!

Έτσι, το 2017 η Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε και έγραψε στο πρόγραμμα εφτά έργα συνολικής πίστωσης 297.439,89 ευρώ.

Τι απορρόφησε από αυτά;

Όλα κι όλα 9.752,10 ευρώ για την παιδική χαρά των Διλινάτων!

Για την χρονιά που έφυγε το 2018 η Δημοτική Αρχή έγραψε στον προϋπολογισμό και υποσχέθηκε 11 έργα συνολικής αξίας 449.497,71 ευρώ και είναι άγνωστο τι απορρόφησε από αυτά…

Πάντως δυο πολυδιαφημισμένα έργα λίγο πριν φύγει το 2018 η Δημοτική Αρχή φρόντισε με κάποιες δικαιολογίες παρατυπιών στο διαγωνισμό…να τα ματαιώσει!

Τα …παίδευε επί ένα χρόνο, από τις αρχές του 2018,μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να καταλήξει στις 27 Δεκεμβρίου να τα ματαιώσει!

Το πρώτο αφορά το έργο στα Κοντογουράτα της Θηνιάς (κατά τα άλλα φταίνε …οι άλλοι για την εγκατάλειψη της Θηνιάς) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΑΤΩΝ» προϋπολογισμού 48.894,39 ευρώ το οποίο μπήκε στο «ράφι» με την 378/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ: 6Ζ28ΩΕ5-ΟΧΑ).

Το δεύτερο αφορά το έργο των Κουρουκλάτων «Τσιμεντόστρωση τμημάτων οδών στις περιοχές ‘ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ -ΛΑΓΓΑΔΑ- ΑΜΜΟΥΔΙΑ στην Τ.Κ Κουρουκλάτων» προϋπολογισμού 32.967,50 ευρώ το οποίο μπήκε κι αυτό στο «ράφι» με την 379/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής (ΑΔΑ: 75Λ0ΩΕ5-ΜΟΣ).

Η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής σε όλο της το μεγαλείο με την ίδια τη Δημοτική Αρχή να παίζει με την εγκατάλειψη των χωριών σε ακραίο βαθμό.

Την ίδια ώρα η ταυτόχρονη ανεπάρκεια της μείζονος αντιπολίτευσης δια του ιδίου του επικεφαλή της Θεόφιλου Μιχαλάτου συμπληρώνει το κάδρο της πρωτοφανούς τραγωδίας που βιώνουν 8 (στα εννιά) χρόνια τα χωριά της Κεφαλονιάς.

Ο Θ. Μιχαλάτος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του, μόλις την 8η σε 40 συνεδριάσεις το 2018 (!), και ψήφισε …ΠΑΡΩΝ, έτσι απλά δίχως καμία εξήγηση!

«Πόντιος Πιλάτος» ο κύριος Μιχαλάτος στην κοροϊδία των ξεχασμένων χωριών!

Ή αλλιώς …«και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» ο κύριος Μιχαλάτος που θέλει να γίνει και δήμαρχος!

Και βέβαια δεν έχει καμία δικαιολογία του (έστω) αστείου τύπου …«τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο δημοτικό συμβούλιο» γιατί οι ματαιώσεις των δημοπρασιών δεν έρχονται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο!

Και φυσικά ΣΙΩΠΗ, ένοχη βεβαίως, γι’άλλη μια φορά από τον Θ. Μιχαλάτο για το μέγα σκάνδαλο του… ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ!

Οκτώ χρόνια τώρα ούτε μία ανακοίνωση για τα μάτια, έστω, του κόσμου!

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, αλλά από αναπόφευκτα η μία ακόμα περίεργη στάση του Θ. Μιχαλάτου με το θέμα των δύο ματαιώσεων αντίστοιχων δημοπρασιών έργων με έσοδα από τις ανεμογεννήτριες, έρχεται να συμπληρώσει την αποκάλυψήμας την περασμένη Τρίτη («Η» 15/1/19, αρ. φ. 6976) πως ο Θ. Μιχαλάτος το 2013 στην συζήτηση του επίκαιρου θέματος του αιολικού πάρκου στα Κηπούρια …απείχε μαζί με όλη την παράταξή του παρά την προσπάθεια του Δ. Αραβαντινού να τον εμφανίσει …μαχητή κατά της δημιουργίας του!

Για την ιστορία πάντως το κοροϊδιλίκι της Δημοτικής αρχής με τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες δεν έχει τέλος ούτε και για το 2019 έτος των εκλογών που …τα δίνει όλα, όσα δεν έκανε 8 χρόνια και με ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ!!!

Συγκεκριμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 (απόφαση ΔΣ 419/2018 με ΑΔΑ: ΩΓΤ8ΩΕ5-7ΩΥ) έχουν ενταχθεί (στα λόγια εννοείται…) 16 έργα που είχαν προγραμματιστεί τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά δεν έγιναν όπως τα προαναφερθέντα δύο ματαιωθέντα την τελευταία στιγμή πριν την ανάθεση (!) των Κοντογουράτων και των Κουρουκλάτων και …24 νέα (τι στοιχίζει το κοροϊδιλίκι άλλωστε….) συνολικού προϋπολογισμού …922.441,12 ευρώ!!!

Και δεν ντρέπονται! Όλοι τους! Η δημοτική αρχή σε τελική ανάλυση κάνει τη δουλειά που κάνει …οκτώ ολόκληρα χρόνια: ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ τους Κεφαλονίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των χωριών, η μείζονα αντιπολίτευση όμως και ο επικεφαλής της Θ. Μιχαλάτος, τι λόγο έχουν άραγε να «συγκαλύπτουν» ένα διαρκές σκάνδαλο δύο και πάνω εκατομμυρίων ευρώ και να δηλώνουν απλά …ΠΑΡΩΝ;;;!!!