Μηδέν εις το πηλίκον της Δημοτικής Αρχής

Θ. Μιχαλάτος

Τρία χρόνια απραξίας. Αν ερωτηθεί η Δημοτική Αρχή για τα έργα της θα είναι πολύ δύσκολος ο απολογισμός. Πέραν των επαναλαμβανόμενων συγκρούσεων με την κοινωνία δεν θα έχει να επιδείξει τίποτε άλλο.

Η προσπάθεια να πεισθεί ο πολίτης πως δεν προκάνουν να εφαρμόσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους και θέλουν κι άλλο χρόνο το μόνο που αποδεικνύει στην καλύτερη περίπτωση είναι η προχειρότητα και η ανοργανωσιά. Στη χειρότερη αποδεικνύεται το ψηφοθηρικό και μόνο κίνητρο των εξαγγελιών. Η στοχοθεσία ελλιπέστατη. Το χρονοδιάγραμμα απόν. Το ενδιαφέρον για τον τόπο ανύπαρκτο.

Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για τις συνωμοσίες εις βάρος της αγαθής Δημοτικής Αρχής η πραγματικότητα αποδεικνύει τα αντίθετα. Ποιος θα είναι ο απολογισμός της παρούσας Αρχής στο τέλος της τετραετίας; Η αθέτηση των υποσχέσεων, η απραξία και η καταστροφή της δημοτικής περιουσίας; Όταν ο κύριος Δ. Μινέτος μιλούσε για την ανάπλαση των Λαϊκών Κατοικιών, εννοούσε τη διάθεση της Δημοτικής περιουσίας σε αγνώστους και την καταστροφή μιας ολόκληρης γειτονιάς; Όταν η παράταξη Μιχαλάτου μιλούσε για διάλογο και ανοιχτές πόρτες στους πολίτες, τι εννοούσε, καθώς σχεδόν όλοι βρίσκουν τις πόρτες του κλειστές; Όταν παραθέτουν τις φωτογραφίες τους στις φιλοζωικές εκδηλώσεις, γιατί δεν κάνουν καμία αναφορά στο καταφύγιο των αδέσποτων; Όταν ο δήμαρχος Μιχαλάτος μιλούσε για τη μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών στο 4ο Δημοτικό, ενώ γνώριζε πως αυτό ήταν αδύνατον, τι εννοούσε; Όταν το οικόπεδο του νοσοκομείου απαιτείται από τη Δημοτική Αρχή να διατεθεί για προσωρινό πάρκινγκ έναντι της δημιουργίας υποδομών στέγασης για τις ανάγκες του προσωπικού του Νοσοκομείου, που πήγε το ενδιαφέρον του δημάρχου για τα κίνητρα πρόσκλησης των γιατρών; Περιορίστηκε στα άφαντα 500 ευρώ;

Όπως γίνεται κατανοητό ο πολίτης τα χρόνια αυτά αντιμετωπίστηκε ως ένα διανοητικά υπολειπόμενο πρόβατο. Με αυτή τη σιγουριά προχωράμε για τις επόμενες εκλογές. Το κοπάδι θεωρείται σίγουρο από τους λύκους. Ο απολογισμός βέβαια αυταπόδεικτος: μηδέν εις το πηλίκο της Δημοτικής Αρχής.