Μηνύματα βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου Αργοστολίου

Μήνυμα του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων αύριο, θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!

Π. Καππάτος

Κοινός στόχος όλων μας είναι τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να καταφέρουν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να επιτελέσουν την κοινωνική αποστολή τους. Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι το μέλλον της χώρας και πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίσει απρόσκοπτα.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι κομβικός ώστε να βοηθούν τα παιδιά σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να οπλιστούν με υπομονή.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σχολείο εκτός από γνώσεις και δεξιότητες μέσα στην τάξη, βοηθά τα παιδιά να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να συνυπάρχουν με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, καλό ξεκίνημα και αισιοδοξία!

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τη νέα σχολική χρονιά

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή. 

Στ. Τραυλός

Πολύ περισσότερο φέτος που αυτό το ξεκίνημα γίνεται μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του Κορονοϊού.

Παρά τις όποιες δυσκολίες της φετινής χρονιάς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν τον αγώνα τους στο όνομα των ευγενών κατακτήσεων στο χώρο της γνώσεως.

Εύχομαι υγεία και δύναμη να συνοδεύουν τόσο αυτούς όσο και τις οικογένειές τους που σίγουρα θα είναι είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στον αγώνα τους.

Καλή και Ασφαλής Σχολική Χρονιά !!!

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός


Μήνυμα του δημάρχου Αργοστολίου για τη νέα σχολική χρονιά

Θ. Μιχαλάτος

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά. Οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει μια νέα καθημερινότητα στην οποία πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να προσαρμοστούμε. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι όλοι με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις  που έχουν δημιουργηθεί.

Ως Δημοτική Αρχή, με κύριο μέλημα την προστασία των παιδιών μας, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες και καθαρές να υποδεχθούν τους μαθητές. Πάντα σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ  στους μαθητές μας να απολαύσουν το νέο ταξίδι γνώσης που ξεκινάει και να προσπαθήσουν  με μεθοδικότητα και υπομονή να   εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους. Ο Δήμος θα είναι συνεχώς  στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν.

Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία & Πρόοδο

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου