«Μητρός τε και Πατρός…»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΜΕ ΧΑΡΑ  και ικανοποίηση μεγάλη, θα έβλεπα την υλοποίηση κάποιων εξ’ όσων -ανά τακτά χρονικά διαστήματα- εν αφθονία εξαγγέλλονται, ειδικά  υπέρ του έκπαλαι νυχθημερόν μοχθούντος  μικρού μαγαζάτορα!

ΟΣΩΝ μετ’ εμφάσεως ανακοινώνονται, από τους κύκλους  των  επιλαμβανομένων αυτής, της όντως «ραχοκοκαλιάς», της πολύπαθης Οικονομίας μας!

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, εθεωρείτο ακόμα και αυτός,  ο ατυχής και βασανισμένος αυτοαπασχολούμενος της μικρής, οποιουδήποτε αντικειμένου επιχείρησης,  ο νυχθημερόν αγωνιζόμενος, μετά… μητρός τε και πατρός και … των υπολοίπων της οικογενείας του… απάντων, για απλή, ταπεινή, βασική επιβίωση, ως άλλος ένας,  πολύ… ένοχος «κρίκος» της «καταραμένης» αλυσίδας, του … ιδιαζόντως «αισχρού Κεφαλαίου»!

ΠΑΝΤΟΤΕ με «βάση» κάποιαν… εξόχως ρηξικέλευθη «λογικήν», την οποίαν ουδέποτε εκατάλαβα!

ΣΥΧΝΑΚΙΣ αντιμετωπίζων, ο ατυχέστατα -γι’ αυτόν- επιχειρών σε… Ελληνικόν έδαφος, διάφορες ελεγκτικές-εποπτικές ομάδες, απαρτιζόμενες από ανθρώπους -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις-  όντως τέτοιους … μεσάνυκτα έχοντες, ως προς το ουσιαστικόν αντικείμενον της εποπτείας τους, εντρυφήσαντες ΜΟΝΟ και επί μακρόν, σε  κομματικές/συνδικαλιστικές -εκτός πραγματικότητος- συναθροίσεις!

ΤΕΤΟΙΕΣ πάντοτε καταλήγουσες σε εξαγωγή συμπερασμάτων, σε σχέση με… την «καλύτερη λειτουργία» των δραστηριοτήτων, τέτοιων πορισμάτων οδυνηρών, τα οποία μόνον ταλαιπωρούσαν τους μικρούς του επιχειρείν, χωρίς κάποτε να επιτυγχάνουν το ποθητόν, για το Κράτος, για την Οικονομίαν, για τον μονίμως και πανταχόθεν βαλλόμενον μαγαζάτορα εν κατακλείδι, αποτέλεσμα!!!

ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ, επί του προκειμένου διαφοροποιηθεί προς το καλύτερον,  σχετικά και τελεσίδικα, θα είμαι ο πρώτος που θα το επαινέσει, ο πρώτος που θα το χειροκροτήσει, από όπου κι’ αν αυτή η πολυπόθητη αλλαγή, από όποιο «χρώμα», κι’ αν ήθελε αυτή προέλθει!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, στο δοξασμένον Έθνος μας!!!