Μιά καταγγελία από τον Αλειμματά

Πυροσβεστικά οχήματα εν δράσει

Προς τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Θέμα: Οι πυρκαγιές της 16ης Αυγούστου στο Χωριό Αλειμματάς.

Είμαι τυχερός και περήφανος που γεννήθηκα σ’ αυτόν τον παράδεισο που λέγεται Κεφαλονιά και που με τις παραλείψεις, την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων, κατάντησε κόλαση.

Ως απόδειξη αναφέρω τα εξής:

Κατάγομαι και κατοικώ στο Χωριό της Κεφαλονιάς Αλειμματά, που πρόσφατα όλο το χωριό και οι κάτοικοι που απειλήθηκαν από την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 16ης Αυγούστου.

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Χωριού υπάρχουν 3 κρουνοί, παροχές ύδρευσης, τοποθετημένοι από την κατασκευή του έργου ύδρευσης του Χωριού, με σκοπό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως.

Δυστυχώς κανένας από τους 3 κρουνούς δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά οχήματα να είναι φειδωλά στην ρίψη νερού, την στιγμή που αν λειτουργούσαν θα συνδέονταν απευθείας με τις μάνικες πυρόσβεσης και θα ήταν άμεση και ευκολότερη η κατάσβεση της φωτιάς.

Οχι μόνο δεν δούλευαν οι κρουνοί, αλλά ακόμα και σήμερα, αφού ολόκληρο το Χωριό τέθηκε σε κίνδυνο, κανένας αρμόδιος φορέας δεν ενδιαφέρθηκε για το πως θα αντιμετωπιστεί μιά επόμενη πυρκαγιά, ώστε να τους συντηρήσει.

Και αναρωτιέμαι. Είναι πιο εύκολη η μεταφορά περιορισμένης ποσότητας νερού με τα τεπόζιτα πάνω στις καρότσες των φορτηγών;

Μετά λύπης μου αναφέρω πως η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στην ευρύτερη περιοχή. Εάν αυτό δεν λέγεται έγκλημα, τότε ποιό είναι έγκλημα;

Οποιος ανακατεύεται με τα κοινά, καλά θα κάνει να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει αναλάβει και τα φροντίζει για το καλό του τόπου, καθώς και το καλό των κατοίκων που τον εμπιστεύτηκαν. Διαφορετικά να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με τα χόμπι του, γιατί η πολιτική και η άσκηση εξουσίας δεν είναι χόμπι.

Η εκ των υστέρων μετατόπιση ευθυνών, που συμβαίνει συχνά, δεν έχει καμία αξία.

Ο καταγγέλων

Ελευθέριος-Χαρίλαος Ζαπάντης

Ακριβές αντίγραφο θα δοθεί:

  1. Εισαγγελία Αργοστολίου
  2. Γραφείο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  3. Υπουργείο Περιβάλλοντος