Μια βάπτιση με πολλά μηνύματα και προβληματισμούς

Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ στη βάπτιση της µικρής ΕΛΠΙΔΑΣ, που διαµένει στο Ορφανοτροφείο Κεφαλληνιάς «Ο ΣΩΤΗΡ», που έγινε στις 30/9/2017 στο Ι.Ν Αγίας Άννας στη Λακήθρα, στη οποία µου δόθηκε η ευκαιρία και η τιµή και παραβρέθηκα εγώ και η οικογένεια µου, µετά από σχετική πρόσκληση.

Εζησα από κοντά, όσο προσέφερα τις νομικές µου γνώσεις και συµβουλές υπέρ του Ιδρύµατος επί 32 συνεχή χρόνια, όλα τα προβλήµατα που αντιµετώπιζε και αντιμετωπίζει η Διοίκηση του Ιδρύµατος, πολλά και δύσκολα.

Εζησα τον αγώνα της προέδρου κυρίας Βέρας Ανευλαβή-Ζερβού, παιδιάτρου καιωτων άλλων κυριών του ΔΣ για την αντιµετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων.

Θαύµασα το ενδιαφέρον, τις µάχες την µεγάλη αγάπη και προσοχή στα παιδιά. Το αξιέπαινο θάρρος, επιµονή και αγάπη της κυρίας Προέδρου, η οποία προασπίζετο και προασπίζει έµπρακτα το συμφέρον του Ιδρύµατος, αλλά και τη ζωή, την μάθηση και την συμπεριφορά των παιδιών και προσφέρει αµέριστη την αγάπη της προς αυτά, δίπλα στα οποία έχει σταθεί ως πραγματική µάνα και η οποία ουδέποτε σε σκληρές µάχες και περιπτώσεις υποχώρησε από τις θέσεις της και πάντοτε έδινε τις λύσεις που απαιτούντο, µε την συµπαράσταση και των άλλων κυριών του Δ.Σ.

Η βάπτιση που προανέφερα της µικρής Ελπίδας, συµβόλισε και απέδειξε τις άνω αξίεςμ που είναι απαραίτητες για την άριστη λειτουργία όλων των σχετικών Ιδρυµάτων. Ανάδοχος η κυρία Ζερβού, φορτισμένη συναισθηµατικά, όπως και όλοι οι παρεντεθέντες, έδωσε στο μωρό το όνοµα ΕΛΠΙΔΑ, σε μια θρησκευτική τελετή σοβαρή, προσεγµένη και στην παραμικρή λεπτοµέρειαμ πλαισιωμένη από τα παιδιά, το προσωπικό του Ιδρύματος, των µελών του Δ.Σ. ως και από διάφορους χορηγούς.

Το ίδιο κλίµα και στο λιτό τραπέζι που επακολούθησε στο κέντρο ΜΥΘΟΣ, αλλά όλα µε τάξη, κόσµια και σε κλίμα πανηγυρικό πού ενέπνεε αγάπη και χαµόγελα, βλέποντας χαρούµενες τις ψυχές των παιδιών και δείχνοντας τη ζεστασιά και την αγάπη που απολαµβάνουν και η µικρή Ελπίδα χαρούµενη, ευλογηµένη, να βρίσκεται ανάµεσά µας.

Αυτή λοιπόν η βάπτιση, που σηµειωτέον δεν έγινε ποτέ άλλοτε από της λειτουργίας του Ορφανοτροφείου (εκατό περίπου χρόνια) έγινε για πρώτη φορά τώρα.

Αυτή όµως η βάπτιση σηµατοδοτεί και αποδεικνύει ποια είναι η Διοίκηση του Ορφανοτροφείου, τι προσφέρει, αλλά πάνω από όλα καταδεικνύει την αγάπη, φροντίδα και στοργή που απολαμβάνουν τα παιδιά του Ιδρύματος.

Σηµατοδοτεί όµως και εκπέµπει µηνύµατα προς όλους µας, για την στήριξη αυτών των παιδιών, για την αγάπη µας προς αυτά, την υποστήριξή μας και όχι µόνο σε αυτό, αλλά και σε όλα τα παιδιά του κόσμου που βρίσκονται εγκαταλειμµένο και εκλιπαρούν για το φάρμακο, το γαλα τους, το ρουχισµό τους, και αργότερα την µόρφωσή τους και τόσα άλλα αναγκαία.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο κυρία Ζερβού, τις κυρίες του Δ.Σ., αλλά και όλο το προσωπικό του Ιδρύµατος για το έργο που επιτελούν, µε αυταπάρνηση και αγάπη και εκπέµπουν την ελπίδα να βρεθούν µιμητές σε αυτό το δύσκολο, θεάρεστο και επίπονο έργο για το οποίο όµως απαιτείται και η στήριξη όλων µας.

Άλλωστε το όνοµα που δόθηκε στην μικρή ΕΛΠΙΔΑ πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο, διότι εκπέµπει και αυτό το μήνυµά του και δίνει ελπίδα σε αυτά τα παιδιά, αλλά και σε όλα τα παιδιά του κόσμου που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Μακάρι δε το μήνυµα αυτό να το πάρουν και υλοποιήσουν όλοι οι κυβερνώντες και οι λαοί του κόσμου, για ένα καλύτερο, δικαιότερο, πιο ανθρώπινο και γεµάτο αγάπη κόσμο.

*Πρώην νομικού συμβούλου του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας «Ο Σωτήρ»