Μια μαγική βραδιά κάτω από την πανσέληνο στο εγκαταλελειμμένο χωριό Ασπρογέρακας

Μια πραγματικά ονειρική αλλά συγχρόνως ιστορική βραδιά κάτω από φως της πρώτης πανσελήνου του Αυγούστου έζησε το βράδυ της Τρίτης το εγκαταλελειμμένο λόγω των καταστροφικών σεισμών του 1953 ιστορικό χωριό Ασπρογέρακας της περιοχής του Πόρου Κεφαλονιάς!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πόρου Κεφαλονιάς “Ο Πρόνησος” με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου έδωσε ζωή ξανά στο εγκαταλελειμμένο χωριό Ασπρογέρακας όπου σήμερα ζει μόνο μια οικογένεια που η αγάπη της για το χωριό δεν τους άφησε να το εγκαταλείψουν!

Εκεί μαζεύτηκαν κυρίως παλαιές οικογένειες από το χωριό που τώρα ζουν είτε στον Πόρο είτε σε άλλα μέρη της Κεφαλονιάς και του κόσμου και χάρη στις έρευνες και επαγγελματικού επιπέδου παρουσίαση του δραστήριου εθελοντικού μέλους του πολιτιστικού συλλόγου του Πόρου Χαράλαμπου Κουρκουμέλη μπόρεσαν να δουν την ιστορία των οικογενειών τους μέσω των γενεαλογικών τους δέντρων!

Στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε η λαμπρή συνθέτης και μαέστρος Ελευθερία Μεταξά Αρμοδώρου όπου καταχειροκροτούμενη από το κοινό τραγούδησε και έπαιξε μουσική δικής της σύνθεσης αλλά και γνωστών Κεφαλονίτικων και άλλων ελληνικών τραγουδιών όπως μπορείτε να δείτε εξ ολοκλήρου στο βίντεο μου!

Η σπουδαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση όπως μου είπε ο εκ των διοργανωτών Πρόεδρος του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέας Γαλιατσάτος δίνει ελπίδα για το ζωντάνεμα του εγκαταλελειμμένου χωριού Ασπρογέρακα!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος με τη σύζηγο του Ευτέρπη, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρώην Νομάρχης Μάκης Μεταξάς, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λευτέρης Στελλάτος, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Πετράτος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Παναγής Σιμωτάς μεταξύ των άλλων!

Τέλος, ευχόμαστε όλοι ο πανέμορφος Ασπρογέρακας πραγματικά να ζωντανέψει ξανά και να γνωρίσει κάποιες έστω από τις παλιές του δόξες όταν υπήρξε ένα σπουδαίο διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής μας!