Μια «μαγική» βραδιά στο Ληξούρι

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο μου «Το Μέλλον ήρθε πιο Νωρίς», έχω κάνει περισσότερες από 10 παρουσιάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και θα έλεγα όλες επιτυχημένες σύμφωνα με την προσέλευση του κόσμου αλλά και το επίπεδο ομιλητών και ακροατών. Η προχθεσινή όμως στο Ληξούρι ήταν μαγική για τρεις τουλάχιστον λόγους.

Πρώτον. Ήρθε αρκετός κόσμος παρόλο που την ίδια ώρα δύο ομάδες μας έπαιζαν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, την πρόκριση τους και ο κόσμος απολάμβανε το καφεδάκι του παρακολουθώντας τες. Οι υπόλοιποι ετοιμαζόντουσαν να πάνε στα πανηγύρια και στους χορούς μια και στις 1000 εκκλησιές του νησιού 300 είναι αφιερωμένες στην Παναγία και οι κάτοικοι δε χάνουν την ευκαιρία για ένα Αυγουστιάτικο γλέντι.

Δεύτερον. Ο Γεράσιμος Γαλανός και Ανδρέας Βιτωράτος έδωσαν στην παρουσίαση ξεχωριστό τόνο. Ο Γεράσιμος (Μάκης) για τους φίλους έκανε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ανάλυση του. Εμπειρος κριτικός λογοτέχνης ο ίδιος, είδε στο βιβλίο και άλλες αρετές που ένας επαγγελματίας θα αναγνώριζε (σελιδοποίηση, πίνακες, στοιχεία,αποφθέγματα κ.α.) Στην ομιλία του κατέληξε στο ίδιο αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως ο δρόμος προς την κορυφή της εξέλιξης (ανώτερη συνειδητότητα) μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα και να τον βαδίζει με τον δικότου μοναδικό τρόπο.

Αυτός ο κόσμος θα ήταν βαρετός πληκτικός και προβλέψιμος αν όλοι έκαναν το ίδιο πράγμα και με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα δεν θα ήταν δημιούργημα ανώτερης ευφυίας (θεού) και κανείς δεν θάθελε να τον αναπαράγει.

Ο Μάκης τόνησε την διαφορά αυτού του βιβλίου, λόγω των 5 νοητικών ασκήσεων που το καθιστούν οδηγό αυτοσυνειδησίας μια και αγγίζουν όλα τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι τα οποία τους εμποδίζουν να αξιοποιήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του ίδιου τους του νου. Επισήμανε μάλιστα τρεις φορές  αυτό που τονίζεται στο βιβλίο, ότι «Το  πραγματικό εμπόδιο για την επιτυχία είναι νοητικό». Τέλος άγγιξε το ευαίσθητο σημείο του συγγραφέα τα 7 ποιήματα που δημοσιέυονται  μέσα στο βιβλίο αναβαθμίζοντας το λογοτεχνικά.

Τρίτον. Το Ληξούρι και οι κάτοικοι του.

Κάθε ομιλητής που  δεν διαβάζει σημειώσεις, αλλά μιλά ελέυθερα, εμπνέται από το ακροατήριο και το εμπνέει και αυτός με τη σειρά του.

Το κοινό προχθές ήταν υψηλού επιπέδου. Άτομα ξεχωριστής νοημοσύνης, το διέκρινες αμέσως από το ενδιαφέρον που παρακολουθούσαν την παρουσίαση.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την παρουσία τους και να υποσχεθώ να συμμετάσχω σε μια βραδιά ανοιχτής συζήτησης με θέμα την Συνειδητότητα και Πνευματικότητα μαζί με τον Γεράσιμο και άλλους που θα ενδιαφέροντο.

Πιστεύω πως θα μας κάνει όλους σοφότερους και θα φύγουμε με λιγότερες περιοριστικές πεποιθήσεις.