Μικρό συνεδριακό/πολιτιστικό κέντρο στο Φισκάρδο

Κοιτώντας τις προεγκρίσεις για χρηματοδότηση πολλών πολιτιστικών φορέων της Κεφαλονιάς για διάφορες πολιτιστικές δράσεις από τα προγράμματα leader μου προκάλεσε δυσφορία το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε μία χρηματοδότηση για την Ερισο. Μήπως δεν υπήρξαν προτάσεις; Μήπως τα χούμε όλα;

Παρατήρησα ότι σε κάποιες περιοχές εγκρίθηκαν σημαντικά κονδύλια της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για δημιουργία πολιτιστικών κέντρων.

Μήπως θα έπρεπε να ‘χαμε κάνει κι εμείς μία πρόταση για το δημοτικό σχολείο του Φισκάρδου να το μετατρέψουμε σε ένα μικρό συνεδριακό κέντρο; Είναι ιδανικό γι’ αυτό το σκοπό και μπορεί να φιλοξενήσει δύο διαφορετικές μικρές συνεδριακές αίθουσες.

Εδώ και αρκετά χρόνια είχα κάνει την προσπάθεια να οργανώνω μικρά συνεδρία στην περιοχή της τάξης των 100 Ατόμων αλλά προσέκρουσα στο εμπόδιο ότι δεν υπήρχαν αίθουσες το πρώτο που είχα οργανώσει Φέρνοντας επιστήμονες από όλη την Ευρώπη ήταν σε μία μικρή αίθουσα του ξενοδοχείου Στέλλα στα Καμινάκια και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.

ΟΦΕΛΗ

Τα οφέλη του συνεδριακού τουρισμού είναι πολλά για μια τοπική κοινωνία, αφού στις συνεδριακές εκδηλώσεις εμπλέκονται επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, δημιουργώντας έναν πολύ σοβαρό τζίρο για πολλές κοινωνικές ομάδες ατόμων.

Οπως έχουν αποδείξει αρκετές έρευνες, οι σύνεδροι είναι ως επί το πλείστον άτομα υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου, γεγονός που τους κάνει αφενός απαιτητικούς ταξιδιώτες και αφετέρου δεινούς αγοραστές.

Στα περισσότερα ταξίδια τους συνοδεύονται από ένα επιπλέον άτομο, ενώ αρκετές φορές επιλέγουν να συνδυάσουν τη δουλειά με τις διακοπές, παρατείνοντας την παραμονή τους σε έναν προορισμό.

Ετσι, σε επίπεδο οικονομίας, οι δαπάνες τους είναι μεγαλύτερες (για τη χώρα μας ένας σύνεδρος δαπανά τουλάχιστον επτά φορές περισσότερα από τον απλό τουρίστα), ενώ σε επίπεδο κοινωνίας δίνουν ανάσα ζωής σε προορισμούς ακόμη και κατά τη διάρκεια χαμηλής τουριστικής κίνησης, ελαχιστοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο την εποχικότητα».

Ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί να προσφέρει πολλά λοιπόν σε μία περιοχή όπως η Έρισος, ειδικά σε περιόδους μη τουριστικές ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι υπεύθυνοι.

(Από το fb του Ακη Τσελέντη)