«Μοιραίοι και πολύ μικροί οι αιρετοί τη Ν.Δ.»

Σπ. Παγώνης

«Μοιραίοι και πολύ «μικροί» για τα νησιά μας οι αιρετοί της ΝΔ», τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά από ένα άτυπο επικοινωνιακό «σίριαλ» που διαδραματίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες στα ΜΜΕ των νησιών μας, οι σθεναρές δηλώσεις πάρθηκαν πίσω ενώ κυριάρχησε η «σιωπή των αμνών»! Σε κάθε περίπτωση, τα νησιά μας είναι οι μεγάλοι ηττημένοι από τον ορυμαδγό που φέρνει το ψηφισμένο πλέον αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο(26/4/20) που εκτάκτως συγκλήθηκε μπροστά στην επερχόμενη και σήμερα υλοποιημένη κατάργηση της ΕΔΑΚΙ, είχαμε την τοποθέτηση του κύριου εκφραστή της πολιτικής της ΝΔ στα νησιά μας, του βουλευτή Παναγή Καππάτου, ο οποίος δήλωσε αιφνιδιασμένος καθώς, όπως είπε, κατατέθηκε Παρασκευή βράδυ(το ΔΣ διεξαγόταν Κυριακή πρωί…) και εν συνεχεία μας καθησύχασε λέγοντας ότι «θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να μην το ψηφίσω(το επίμαχο άρθρο)»… Ωστόσο, και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, στην πράξη ο κ. Καππάτος ψήφισε υπέρ της κατάργησης της ΕΔΑΚΙ (άρθρο 93) και υπέρ της κατάργησης του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου(άρθρα 26-27) ενώ υποστήριξε την πράξη του αμέσως μετά με δημόσια δήλωσή του προσπαθώντας μάλιστα να βάψει το μαύρο άσπρο.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Κράτσα, απέδειξε ότι είναι ταγμένη υπέρ των συμφερόντων αυτών που τη διόρισαν υποψήφια Περιφερειάρχη, και όχι υπέρ αυτών που την εξέλεξαν Περιφερειάρχη. Είναι άλλωστε γνωστό ότι σε όλη την πολιτική της διαδρομή διοριζόταν και δεν ψηφιζόταν… Αναφερόμαστε για τα 15 χρόνια θητείας της στην Ευρωβουλή στην οποία θήτευσε επειδή την προτίμησε η ηγεσία της ΝΔ και όχι επειδή την ψήφισε ο ελληνικός λαός(Σημείωση:τότε οι ευρωβουλευτές εκλεγόντουσαν με λίστα και όχι με σταυρό). Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν, και από το παρελθόν της κ. Κράτσα αλλά και από τις τοποθετήσεις της στην παρούσα συγκυρία, ότι θα λειτουργεί πάντοτε ως φερέφωνο της ηγεσίας της ΝΔ και όχι ως υποστηρικτής των συμφερόντων της Περιφέρειας που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Εν προκειμένω, ας μην υποτιμάει τη νοημοσύνη των θιακοκεφαλονιτών πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες! Όλοι οι πολίτες των νησιών μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ψηφισμένο από τη ΝΔ νομοσχέδιο βλάπτει πολύ σοβαρά τα συμφέροντα των νησιών μας τόσο διοικητικά όσο και περιβαλλοντικά.

Μιλώντας για διορισμένους, η επίσης διορισμένη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς, η κ. Γιάννα Κουλουμπή, με ανακοίνωσή της υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου και φυσικά της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το κλείσιμο της ΕΔΑΚΙ.

Οι δύο κεφαλονίτες αντιπεριφερειάρχες έμειναν παθητικοί και υπάκουοι στις επιταγές της κ. Κράτσας. Θυμίζουμε ότι για τα κρεβάτια της ΜΕΘ ο κ. Ευστάθιος Σωτήριος Κουρής είχε διαχωρίσει τη θέση του από το βουλευτή και το κόμμα του. Για το κλείσιμο της ΕΔΑΚΙ γιατί δεν έπραξε το ίδιο; Του φαίνεται λιγότερο σημαντική εξέλιξη ή οι πιέσεις ήταν μεγάλες και δεν υπήρχαν περιθώρια αυτήν τη φορά για μικροπολιτικά παιχνίδια; Ο κ. Σταύρος Τραυλός δήλωσε ότι πάνω απ’ όλα γι αυτόν είναι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Λυπούμαστε αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο δε φάνηκε πουθενά…

Εν κατακλείδι, οι αιρετοί της ΝΔ και οι δορυφόροι αυτών, αποδείχτηκαν μοιραίοι και πολύ λίγοι για το ύψος των περιστάσεων που απαιτούσαν τα νησιά μας. Τα μικροπολιτικά παζάρια και τα «δώρα» για τη φίμωση των συνειδήσεων μας αφήνουν αδιάφορους και θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντί τους να τα καταγγέλουμε και να τα θέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Αργοστόλι, 8/5/20

Νομαρχιακή Επιτροπή

του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 Κεφαλονιάς-Ιθάκης