Μπαίνει εκτάκτως το φέρι «Αίνος» στο δρομολόγιο Βαθύ-Φρίκες

Μετά από αίτημα του δημάρχου και του έπαρχου Ιθάκης αποφασίστηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η έκτακτη δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ «ΑΙΝΟΣ» στο δρομολόγιο Βαθύ-Φρίκες από το Σάββατο 9/1, μέχρι την αποκατάσταση των καταστροφών στο οδικό δίκτυο.

Λόγω των καιρικών συνθηκών δυστυχώς σημειώθηκαν νέες καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Ιθάκης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συγκοινωνίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ιθάκης.

Το φέρι-μποτ «Αίνος»

Ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Στανίτσας και ο επαρχος Ιθάκης κ. Λιβιτσάνης απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επείγον αίτημα τους, προς αναζήτηση προσωρινής λύσης, μέχρι την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. 

Η λύση που δόθηκε ήταν άμεση, καθώς αποφασίστηκε η δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ «ΑΙΝΟΣ» 3 έως 4 φορές τη μέρα στο δρομολόγιο Βαθύ-Φρίκες, για όσο διάστημα απαιτηθεί. Τα δρομολόγια ξεκινούν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου. Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Βόρειας Ιθάκης ώστε να έχουν πρόσβαση στο Βαθύ.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη και την γενική γραμματέα κ. Καλογήρου, με την οποία είχα διαδοχικές συνομιλίες για την ανεύρεση της καλύτερης λύσης. Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής 

Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Δ Στανίτσας: Οι ώρες των δρομολογίων


Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια του φέρι «Αίνος» για Βαθύ-Φρίκες:

Σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια του F/B Αίνος για Φρίκες-Βαθύ-Φρίκες θα ξεκινήσουν αύριο Σάββατο 9-1-2021 όμως λόγω έγκρισης ακόμη δεν ξέρουμε αν θα γίνει το πρωινό δρομολόγιο.

Καθημερινά:

06:45 Βαθύ – Φρίκες

07:30 Φρίκες-Βαθύ

10:30 Βαθύ – Φρίκες

13:00 Φρίκες – Βαθύ

17:00 Βαθύ -Φρίκες

18:00 Φρίκες-Βαθύ

ΚΥΡΙΑΚΗ

10:30 Βαθύ – Φρίκες

13:00 Φρίκες – Βαθύ

17:00 Βαθύ -Φρίκες

18:00 Φρίκες-Βαθύ

Τροποποιήσεις θα γίνουν ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Η μεταφορά θα είναι δωρεάν καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας θα καλύψει τα έξοδα του πλοίου και θα μείνει μέχρι να κριθεί κατάλληλος ο δρόμος μετά απο έργα επισκευής που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.