Μπλόκο της Αστυνομίας στο έργο της Πλατείας, μετά από πολυσέλιδη καταγγελία πολιτών.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθηκε σήμερα το πρωϊ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού, του συνεργείου που εκτελεί τα έργα για την Ανάπλαση της Πλατείας Βαλλιάνου, ενώ διαπιστώθηκε ανασφάλιστο μηχάνημα να εκτελεί εργασίες.
Συγκεκριμένα, μετά από πολυσέλιδη καταγγελία που έφθασε το πρωϊ στην Αστυνομία, δύο περιπολικά μετέβησαν στην Πλατεία για εξακρίβωση τυχόν παραβάσεων, ιδίως σε θέματα ασφαλείας.
Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι Αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι μηχάνημα εκτελούσε παράνομα εργασίες, αφού ήταν χωρίς Ασφάλεια, με αποτέλεσμα να εκδοθεί το κατά νόμο πρόστιμο και να βγει το μηχάνημα “εκτός εργασιών” μέχρι τη νομιμοποίησή του.
Επίσης, σε έταιρο έλεγχο διαπιστώθηκε η παράνομη ρίψη των στερεών αποβλήτων (μπάζα) σε τοποθεσία στη Λαγγάδα, χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο οδηγός του φορτηγού με την διαδικασία του αυτοφώρου που μετέφερε και άδειαζε τα μπάζα στη Λαγγάδα.
Ο οδηγός οδηγήθηκε στην Αστυνομία για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πολυσέλιδη καταγγελία, αναφέρει σωρεία παραβάσεων, που έχουν μέχρι τώρα διαπιστωθεί από τον καταγγέλοντα, κατά την εκτέλεση του έργου, από τις οποίες κάποιες κάνουν αναφορά για την επικινδυνότητα που έχουν σχέση με τη ασφάλεια των πολιτών-διερχομένων, παρακείμενων κτιρίων και επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του εργατικού δυναμικού που εκτελεί τις εργασίες.
Να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια του ελέγχου από την Αστυνομία στην Πλατεία, δεν εμφανίσθηκε, ούτε κάποιος εκπρόσωπος από την ανάδοχο Εταιρεία του έργου, ούτε από την Δημοτική Αρχή, αφήνοντας τους εργαζομένους μόνους τους και …εκτεθειμένους.

plareia-2

plateia-3

plateis-1

plateia-4