Μπράβο στους δρομείς και στους Διλινάδες! Απόλυτα πετυχημένος ο 1ος Ημιμαραθώνιος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 1ος Χειμερινός Ημιμαραθώνιος των Διλινάτων, παρά τη χιονοθύελλα και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για μια άρτια διοργάνωση, το «αγκάλιασμα της Ευμορφίας», που επιχείρησε για πρώτη φορά ο δραστήριος Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Διλινάτων.

Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά απαιτητικές, όπως και η διαδρομή, καθώς πέραν της κλίσης που ήταν αρκετά ανηφορική για σχεδόν 5χλμ., οι συμμετέχοντες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των ημερών και την έντονη χιονόπτωση την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα.

Η διαδρομή με έντονο το στοιχείο της περιπέτειας, όπως προειδοποιούσαν οι διοργανωτές, περιγραφόταν ως η έκβαση μιας αυτόνομης ανθρώπινης προσπάθειας στην ανοιχτή φύση, με έμφαση σε στοιχεία, όπως η αυτοτέλεια, η δύναμη και η τόλμη.

Συνολικά συμμετείχαν και τερμάτισαν 28 αθλητές, άνδρες-γυναίκες. Αριθμός πολύ σημαντικός, αν σκεφθεί κανείς τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και την για πρώτη φορά διεξαγωγή του αγώνα.

Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο τοπικός σύμβουλος Διλινάτων κ. Τάσος Τζωρτζάτος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Διλινάτων κ. Διονύσης Κατσούρης.

Τα αποτελέσματα

Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Χάλδας, δεύτερος ο Ανδρέας Καλογηράτος και τρίτος ο Γεράσιμος Κουλουμπής.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ανδριάνα Βασιλάτου, δεύτερη η Ευαγγελία Σαμόλη και τρίτη η Μαρία Λαμπίρη.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής.