Μυστήριο με την ξαφνική επάνοδο του Γνήσιου. Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς γύρισε εσπευσμένα από το Βελιγράδι στην Αθήνα 1,5 ώρα πριν την εκδήλωση της ονοματοδοσίας!

Αλ. Παρίσης

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ξαφνική επιστροφή του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση από την Σερβία στην Ελλάδα προχθές Κυριακή, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την ονοματοδοσία της «Οδού Αργοστολίου» που έγινε στην πόλη Σάμπατς!

Η ξαφνική αναχώρηση του κ. Παρίση για την Αθήνα από το Σάμπατς έγινε στις 11 το πρωϊ (μέσω Αεροδρομίου του Βελιγραδίου), ενώ η εκδήλωση στο Σάμπατς έγινε στις 12.30’ μ.μ., με επικεφαλής εκπρόσωπο του Δήμου Κεφαλονιάς τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελο Κωνσταντάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες -που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί- ο κ. Παρίσης κλήθηκε εκτάκτως στην Αθήνα από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παρίσης είπε στην αποστολή της Κεφαλονιάς ότι φεύγει εκτάκτως για Αθήνα για υπόθεση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Η ονοματοδοσία του δρόμου του Σάμπατς σε «Οδό Αργοστολίου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επισημότητα και παρουσία του δημάρχου του Σάμπατς Nebojsa Zelenovic, του επίτιμου προξένου της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρα Ρουχωτά και του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελου Κωνσταντάκη.

Τα αποκαλυπτήρια της οδού έκαναν από κοινού ο δήμαρχος του Σάμπατς Nebojsa Zelenovic και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ενώ εντυπωσίασαν με την παρουσία τους οι Κεφαλονίτες Χορωδοί και Κανταδόροι της ΚΕΔΗΚΕ. Από τις σερβικές Αρχές συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Σάμπατς Namanja Pajic.

• Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δημάρχου, ενημερώνει για την έκτακτη αναχώρηση του κ. Παρίση από το Σάμπατς, όμως χωρίς να αναφέρει τους λόγους της επιστροφής του στην Αθήνα.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη επισημότητα και παρουσία του δημάρχου του Σάμπατς, κ. Nebojsa Zelenovic, και του επίτιμου προξένου της Σερβίας στην Κεφαλονιά, κ. Βίκτωρα Ρουχωτά, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/2) το μεσημέρι η ονοματοδοσία δρόμου της πόλης του Σάμπτς σε «οδός Αργοστόλι». Τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς αντιπροσώπευσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Αγγελος Κωνσταντάκης λόγω έκτακτης μετακίνησης του δημάρχου κ. Παρίση στην Αθήνα.

Τα αποκαλυπτήρια της οδού έκαναν από κοινού ο δήμαρχος του Σάμπατς, κ. Nebojsa Zelenovic, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, ενώ εντυπωσίασαν με την παρουσία τους οι Κεφαλλονίτες χορωδοί και κανταδόροι. Από τις σερβικές αρχές ήταν επίσης παρών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Σάμπατς κ. Namanja Pajic.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί ότι στο σημείο βρέθηκαν και πολλοί πολίτες του Σάμπατς καταχειροκροτώντας την κεφαλονίτικη αποστολή, αλλά και Ελληνες που ζουν στην περιοχή.

Μετά την τελετή της ονοματοδοσίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Σάμπατς, κ. Namania Pajic, υποδέχτηκε στον χώρο υποδοχής του Δήμου Σάμπατ, τον κ. Βίκτωρα Ρουχωτά, τον κ. Αγγελο Κωνσταντάκη, τον κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο (πρόεδρος Ξενοδόχων), τον κ. Κυριάκο Σταμούλη (Επιμελητήριο) και τον κ. Κώστα Γρηγορόπουλο (Αστυνομία) για ανταλλαγή δώρων και συζήτηση για συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις σε επίπεδο τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού.

Απόψε (24/2) η ομάδα των Κεφαλλονιτών κανταδόρων και χορωδών θα λάβει μέρος σε συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο του Σάμπατς ενώ αύριο αποχωρεί από την Σερβία.

Δύο φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της ονοματοδοσίας της «Οδού Αργοστολίου» στο Σάμπατς της Σερβίας,                         μετά την επιστροφή του δήμαρχου στην Αθήνa