Μόνο έτσι θα πετύχεις. 5 κανόνες που δεν πρέπει να παραβείς ποτέ αν θες να χάσεις κιλά και πρέπει να ακολουθούνται σαν ευαγγέλιο (Λίστα)

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορείς να παραβείς στην περίπτωση που θέλεις να πετύχεις κάτι.

Όταν όμως θέλεις να χάσεις βάρος -και, το πιο σημαντικό, να μην το ξαναπάρεις- 5 συγκεκριμένοι κανόνες είναι απαράβατοι και πρέπει να ακολουθούνται σαν ευαγγέλιο.

Τρως πάντα πρωινό: Το να χάνεις γεύματα είναι, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Το πρωινό μάλιστα είναι από τα γεύματα που δεν πρέπει να παραλείψεις ποτέ, καθώς είναι εκείνο που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου. Διάλεξε κάτι που να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Πρέπει να κάνεις αλλαγές για να δεις αλλαγές: Φυσικά, δεν μπορείς να τρως ένα μπολ παγωτό μετά το μεσημεριανό και να δεις τη ζυγαριά σου να πέφτει. Θυμήσου ότι δεν είσαι απλώς σε δίαιτα, αλλά αλλάζεις το διατροφικό σου πλάνο και τις διατροφικές σου συνήθειες.

Μέτρο ακόμα και στα υγιεινά: Καστανό ρύζι, αβοκάντο, ξηροί καρποί, χυμοί. Όλα είναι υγιεινά, αλλά και πλούσια σε θερμίδες. Μην το παρακάνεις. Οι μερίδες που τρως πρέπει να μην είναι τεράστιες μόνο και μόνο επειδή μία τροφή έχει την ταμπέλα της υγιεινής.

Οι θερμίδες που λαμβάνεις να μην ξεπερνούν αυτές που καις: Αν θες να χάσεις μισό κιλό την εβδομάδα πρέπει να κάψεις 500 θερμίδες κάθε μέρα. Έτσι, αν κάψεις μόνο 250 θερμίδες στο τρέξιμο, πρέπει να αφαιρέσεις ακόμα 250 από τη δίαιτα. Η γυμναστική δεν σου δίνει το ελεύθερο να τρως ό,τι θες.

Όταν χάσεις το βάρος, συνεχίζεις: Αυτό σημαίνει ότι δεν επιστρέφεις στις παλιές διατροφικές συνήθειες, γιατί θα ξαναπάρεις και με το παραπάνω όλα τα κιλά.

(iefimerida.gr)