Μύλος στη Βουλή για το ναρκοπλοίο «Νoor 1». Καμμένος: Μιλούσα με τον Γιαννουσάκη γιατί φοβόταν για τη ζωή του -Αδωνις: Ανοίξτε τα κινητά σας να μάθουμε τι λέγατε

Ο Πάνος Καμμένος στη σφοδρή αντιπαράθεση που είχε στη βουλή με τον Αδωνι Γεωργιάδη παραδέχθηκε ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του NOOR1.

«Ναι, τηλεφωνήθηκα μαζί του γιατί είχα υποχρέωση από τη στιγμή που ο μάρτυρας ήθελε να αποκαλύψει στοιχεία και φοβόταν ότι κινδυνεύει η ζωή του» δήλωσε.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι πριν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες επικοινώνησε με δικαστικό λειτουργό για να τον ρωτήσει αν θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Γιαννουσάκη και του απάντησε ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει.

Ανεφέρε επίσης οτι ο Γιάννουσακης τον πήρε πολλές φορές τηλέφωνο εκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου επειδή ανησυχούσε για τη ζωή της οικογένειας του επειδή υπήρχαν περίεργες κινήσεις έξω από το σπίτι του και φοβόταν ότι «θα τον φάνε και αυτόν όπως και τους άλλους επτά μάρτυρες της υπόθεσης»

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε ακόμα και την ιδιότητα του υπουργού άμυνας λέγοντας ότι η υπόθεση των ναρκωτικών του NOOR 1 αφορά και θέματα εθνικής ασφαλείας καθώς εμπλέκονται και Τούρκοι.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Καμμένο να απαντήσει για πιο λόγο μιλούσε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη και τι του έλεγε: «21 λεπτά συνομιλήσατε μαζί του χρειάζονταν μόνο 16 δευτερόλεπτα για να του πείτε να πει την αλήθεια.» Ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε τον υπουργό άμυνας εάν γνωρίζει και τον λιμενικό υπάλληλο Χριστοφορίδη και τον κάλεσε να καταθέσει στη βουλή όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του για την υπόθεση.

Ο κ. Γεωργιάδης επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ο κ. Μαρινάκης άρπαξε τον ΔΟΛ από τον Ιβάν Σαββίδη στη δημοπρασία που έγινε πριν λίγες εβδομάδες ενώ επιθυμία του μεγάρου Μαξίμου ήταν ο ΔΟΛ να περάσει στον έλεγχο Σαββίδη.

Απαντώντας ο κ. Καμμένος ανέβασε και άλλο τους τόνους και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι για πρώτη φορά μετά την υπόθεση Κοσκωτά ταυτίζεται με έναν επιχειρηματία .

Μάλιστα ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας είναι και πρόεδρος ομάδας και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και το θέμα είναι κοινωνικό και πολιτικό. «Προσπαθούν να εμπλέξουν όχι μόνο τη ΝΔ αλλά και τον Ολυμπιακό όπως έκανε ο Κοσκωτάς. Και τώρα κάνουν τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού».

Αδωνις: Μιλήσατε με τον Χριστοφορίδη;

«Μένω έκπληκτος με αυτά που είπατε» απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Σας είπα από την αρχή ότι εδώ δεν μπορούμε να δικάσουμε το Noor1. Αν έχετε στοιχεία για τον κ. Μαρινάκη, να το κρίνει η Δικαιοσύνη και να σαπίσει στη φυλακή» είπε με έμφαση.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε επίσης: «Πριν από ένα χρόνο δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Ενας από αυτούς που πήραν τις άδειες δεν ήταν ο Μαρινάκης;».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Π. Καμμένο να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι με υπεκφυγές: «Εγώ σας ρώτησα τι λέγατε 21 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη. Πήρατε 12 φορές τον Γιαννουσάκη. Τι του λέγατε; Δεν απαντήσατε. Θυμηθείτε την ημέρα. Στο τέλος εύχομαι αυτή η υπόθεση να μην έχει την κατάληξη που πιστεύω ότι θα έχει».

Ο κ. Καμμένος δεν απάντησε στη ερώτηση Γεωργιάδη εάν συνομίλησε με τον Λιμενικό υπάλληλο Χριστοφορίδη. «Αν ανοίξει ο εισαγγελέας τις τηλεφωνικές σας γραμμές θα φανεί ότι έχετε μιλήσει και με τον κ. Χριστοφορίδη τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού; Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη;

Αν έχετε πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοφορίδη σημαίνει ότι εσείς βάλατε στο στόμα του τα λόγια που έχει πει» (σ.σ. ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης είναι ο αρμόδιος ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος ο οποίος φέρεται σε συνομιλίες που δημοσιεύτηκαν να προσπαθεί να αποσπάσει από τον ισοβίτη ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Φέρεται να είπε στον Γιαννουσάκη: «Πρέπει να κάνεις έναν εχθρό γιατί έτσι θα στοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και θα μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία δέκα χρόνια»)

«Δεν απαντάτε και φαίνεστε πολύ στριμωγμένος» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε απευθυνόμενος στον υπ. Αμυνας: «Έχετε πάρει τηλέφωνο τον Χριστοφορίδη; Τον ξέρετε; Εχετε μιλήσει μαζί του ; Είχατε ενημερώσει τον Τσίπρα για τις ενέργειές σας; Αν τον ενημερώσατε γιατί λιγο πριν τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ τον είδε στο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας; Υπόπτους για ναρκωτικά βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;»

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε και στους Βουλευτές του ΣυΡιζΑ που χειροκροτούσαν τον κ Καμμένο λέγοντας «αφού χειροκροτείτε και τα όσα λέει για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που εχει βγάλει το βίντεο για τον Σακελλαρίδη και σας παρέσυρε ο Καμμένος μπράβο σας».

Παράλληλα κάλεσε τον Π. Καμμένο να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Διερωτήθηκε δε αν στην υπόθεση «ενέχονται περισσότεροι από 3» καθώς «αν ενέχονται παραπάνω είναι σπείρα και αυτό σημαίνει 20 χρόνια φυλακή;»

Καμμένος: Συνομιλώ από το δικό μου κινητό, όχι από πακιστανικά

Στην δευτερολογία του ο Π. Καμμένος σημείωσε: «Γνώριζα τον κύριο Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη!» και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα σας επιβραβεύσουν με πολλές συνεντεύξεις στα μέσα του κ. Μαρινάκη».

Ο υπ. Αμυνας πρόσθεσε: «Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τες! Συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ έχουν καταγράψει οι κοριοί της ΕΥΠ, με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, όπως έχουν δημοσιευθεί χθες στο διαδίκτυο (…) Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!».

Κοντονής: Ο Καμμένος έπραξε το καθήκον του

Παρεμβαίνοντας, ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστήριξε τον υπ. Αμυνας λέγοντας ότι έκανε το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης. «Προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο μπορούσε να πράξει ό,τι όφειλε να πράξει. Εσείς, κύριοι συνάδελφοι αν είχατε έναν υπόδικο που σας λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του και θέλει να καταθέσει και άλλα στοιχεία εσείς τι θα του λέγατε; Δεν ξέρουμε τι λες, επειδή έχεις καταδικαστεί πρωτόδικα, δεν σε ακούω;» υποστήριξε ο υπ. Δικαιοσύνης.

«Το επιχείρημά σας ότι ο Καμμένος επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο, δεν του ανέφερε τίποτα σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είχατε ακούσει για πλειστηριασμό του ΔΟΛ; Αυτό που δεν ήξερε ο Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου προσπαθείτε να το προσάψετε όταν έγινε ο πλειστηριασμός του ΔΟΛ υποστήριξε ο υπ. Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής, παραδέχθηκε: «Ο Πάνος Καμμένος με ενημέρωσε και εγώ ενημέρωσα τις εισαγγελικές αρχές. Αν έχουμε παραβίαση κανονισμού των φυλακών, ήδη έχω διατάξει έρευνα.

Τα στοιχεία που δίνει ο Γιαννουσάκης θα διερευνηθούν δικαστικά, όπως και όσα λέει για αυτούς που τον πιέζουν».

Ο Στ, Κοντονής υποστήριξε ότι «όλα βρίσκονται στα χέρια δικαστικών λειτουργών. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην λάμψει η αλήθεια» και κατέληξε: «Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η Δικαιοσύνη και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια -όχι ναρκωτικών αλλά επιχειρηματικών συμφερόντων του κοινοβουλίου».

Στη Βουλή οι καταγγελίες Γιαννουσάκη και η αναφορά Μαρινάκη 

Στη Βουλή θα διαβιβαστούν εντός των ημερών οι καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη αλλά και η αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου με τον έγκλειστο ισοβίτη.

Ένα κομμάτι των ερευνών ωστόσο, που δεν αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, θα παραμείνει στην εισαγγελία Εφετών Πειραιά,υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Μπρακουμάτσου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών του Πειραιά ο ισοβίτης Γιαννουσσάκης, προκειμένου να ελεγχθούν δικαστικά τα όσα έχει πει δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του περί πιέσεων- την οποία κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου- στη οποία υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε ότι αφορά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες η σχετική διαδικασία κινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την έρευνα, όταν κατονομάζονται πολιτικά πρόσωπα, ενώ επιβάλλει την άμεση ( αμελλητί) διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που θα σταλεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

(iefimerida.gr)