Μύρτος+3 κορυφαίες παραλίες μας έμειναν χωρίς γαλάζιες σημαίες

Χωρίς “Γαλάζια Σημαία” οι τέσσερις κορυφαίες και δημοφιλείς Παραλίες μας για το 2019. Μύρτος, Πλατύς Γιαλός, Σκάλα και Αντίσαμος, οι πλέον γνωστές παγκοσμίως Παραλίες μας, λόγω ελλείψεων, κυρίως ναυαγοσώστη, βρέθηκαν εκτός λίστας των βραβευμένων με “Γαλάζια Σημαία” Παραλιών της Χώρας μας, με όλα τα αρνητικά αντίκρυπα που έχει αυτό, στην βιομηχανία του Τουρισμού μας.

16 στην Κεφαλονιά (έναντι 13 το 2018) και μία στην Ιθάκη, είναι οι βραβευμένες Παραλίες με “Γαλάζια Σημαία” για το 2019, μεταξύ των 515 Ελληνικών ακτών που κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”.

Στη φετινή λίστα “μπήκαν” έξι νέες Παραλίες, μικρότερης αναγνώρισης και επισκεψιμότητας, ενώ οι “κορωνίδες” βγήκαν “ΟFF”!

Οι νέες Παραλίες είναι Λέπεδα,  Μεγάλη Αμμος, Μούντα 1, Μούντα 2, Μπούκα Γραδάκια, Σάμη και Σπάσματα.

Οι βραβευμένες Παραλίες μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι:

Κεφαλονιά: Άβυθος, Αγ. Βαρβάρα-Κατελειός, Άμμες, Αράγια Πόρου,  Λέπεδα,  Λουρδάς, Μακρύς Γιαλός, Μεγάλη Άμμος, Μούντα 1, Μούντα 2, Μπούκα Γραδάκια, Μπούκα-Παλιοσταφίδα/ Mediterranee, Ξι, Πετανοί, Σάμη, Σπάσματα.

Ιθάκη: Πόλη-Τα Δεξιά

Η Ελλάδα φέτος βρίσκεται στη 2η θέση Παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες και εκτός από τις 515 Παραλίες μας,  βραβεύθηκαν επίσης 15 Μαρίνες και 4 Σκάφη Αειφόρου Τουρισμού.

Τα αποτελέσματα των βραβεύσεων Ακτών, Μαρινών και Σκαφών Αειφόρου Τουρισμού ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη Χώρα μας, στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.