Μ. Φόρτες: Συναντήσεις με τις διοικήσεις Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών

Μ. Φόρτες

Την Δευτέρα 13/05/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Μάκη Φόρτε και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Διονύση Γασπαρινάτου και Σπύρου Πεφάνη της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μιχάλη Μαρκάτο και τα μέλη Γιώργο Βλάχο και Μενέλαο Τουμαζάτο.

Στη συνάντηση αυτή έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα «OPEN MALLS» που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο.

Την Τετάρτη 15/05/2019 ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» Μάκης Φόρτες, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Διονύση Γασπαρινάτο, Αριστοτέλη Μπατιστάτο και Σπύρο Πεφάνη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σταύρο Σπαθή και  τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γ. Σιμωτά, Σ. Γασπαρινάτο, Χ. Καμπανό και Γ. Λασκαράτο.

Ο Μάκης Φόρτες και οι συνεργάτες του αφού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Σπαθή για θέματα που αφορούν το Επιμελητήριο και την επιχειρηματική κοινότητα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα προγράμματα ρύθμισης χρεών, ενημέρωσε και παρουσίασε τις θέσεις της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Ενδεικτικά οι προτάσεις που κατέθεσε ο Μάκης Φόρτες και οι συνεργάτες του αφορούν:

  •  Την ενίσχυση και υποστήριξη της δράσης «OPEN MALLS» που θα υλοποιηθεί από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο και θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του συνόλου του εμπορικού κέντρου του Αργοστολίου με τρόπο ομοιόμορφο και φιλικό στους πολίτες και τους επισκέπτες.
  •  Τη δέσμευση για ενίσχυση πρωτοβουλιών, δράσεων και διεκδικήσεων του Επιμελητηρίου.
  •  Την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την επέκταση της ΒΙΠΕ.
  •  Την δέσμευση για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ντόπιας επιχειρηματικότητας με κάθε θεσμικό μέσο,  και την προσπάθεια για επαναφορά στα 500 τ.μ. της οικοδομικής ανάπτυξης των καταστημάτων και όχι στα 2.500 τ.μ. που ισχύει σήμερα.
  •  Την δέσμευση για επαναφορά της ευταξίας και λειτουργικότητας της πόλης.
  •  Την ενίσχυση κάθε προσπάθειας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου σχετικά με την επίλυση του ιδιοκτησιακού και του προβλήματος στέγασης των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.