Νέα δήλωση του Βαγγέλη Ματσούκη

Β. Ματσούκης

Ο συμπατριώτης μας διακεκριμένος Καθηγητής –συγκοινωνιολόγος κ. Βαγγέλης Ματσούκης σε περαιτέρω παρέμβασή του αναφέρει τα εξής:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έργο της ανακατασκευής και ανάπλασης του δρόμου Πόρος-Αργοστόλι είναι εξαιρετικά σημαντικό και αποτέλεσε επιδίωξη και όνειρο πολλών γενιών.

Προφανώς συναρτάται και με το έργο της κατασκευής του δρόμου Πάτρα-Κυλλήνη το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025.

Όμως το μοντέλο: ένα νησί –ένα λιμάνι –ένας δρόμος δεν ταιριάζει στην Κεφαλονιά , που είναι ένα μεγάλο νησί και που αναπτύσσεται και θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο τουριστικά σε όλη την έκτασή του. Εκτός των άλλων μπορεί να προβλέψει εύκολα κανείς μελλοντικά αυξημένες κυκλοφοριακές συμφορήσεις και περιβαλλοντικές παρενέργειες στην γύρω από το υπό εκτέλεση έργο περιοχή.

Απαιτείται επομένως ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, όλων των λιμανιών του και βελτίωση ολόκληρου του –προβληματικού σήμερα-οδικού δικτύου. Σίγουρα σήμερα κάποιοι θα αισθάνονται ιδιαίτερα αδικημένοι.

Πάντως τις σχετικές προτάσεις μου για την ανάπτυξη όλων των σημαντικών οδικών αξόνων του νησιού κατέθεσα ήδη αρμοδίως. Ας ελπίσουμε ότι αυτό που θα γίνει θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο, μιαν αρχή για μελλοντικά συγκοινωνιακά έργα σε όλο το νησί.