Νέα δωρεά των ΕΛ.ΠΕ

Σταθερός αρωγός στοΕθνικό Σύστημα Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑπροσφέρει5.000 επιπλέον αντιδραστήρια για το νέο μηχάνημα ανίχνευσης COVID-19στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», ένα από τα κύρια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Τα νέα αντιδραστήρια DIRECT SARS-COV-2,με τον συνοδό εξοπλισμό τους REAL-TIME PCR,παρέχουν τη δυνατότητα ταχύτερης διαγνωστικής διαδικασίας για την ανίχνευση του κορωνοϊού.H έμπρακτη συνεισφορά του Ομίλου στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του Νοσοκομείου, ενώ εντάσσεται στο εκτενές πρόγραμμαστήριξης που παρέχει προς το Ε.Σ.Υ., συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑέχει ήδη προσφέρειστο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο 3.000 αντιδραστήρια NVD-CV-012 Novodiag Covid test IVD, ενώπαράλληλα ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρου βραχείας νοσηλείας, με την προσφορά προκατασκευασμένου οικίσκου.

Με δήλωσή του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας«ΘΡΙΑΣΙΟ»κ. Δημήτρης Αντωνίου,επεσήμανε: «Η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού για το Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», ενδυναμώνει και αναβαθμίζει ουσιαστικά την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Ειδικότερα δε, στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, συμβάλλει τα μέγιστα στη μάχη του έναντι της πανδημίας, παρέχοντας τηδυνατότητα ταχύτερης διάγνωσης και αντιμετώπισης των θετικών σε Covid ασθενών. Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη συνεχή του στήριξη, ιδιαίτερα αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο που διανύουμε».

Με αφορμή τη νέα προσφορά του Ομίλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, υπογράμμισε: «Μεαυτοδέσμευση και αλληλεγγύη, βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.Στηρίζουμε διαχρονικά τα νοσοκομειακά Ιδρύματα που βρίσκονται σε όμορους -με τις εγκαταστάσεις μας- Δήμους, όπως το Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», ωστόσο,στις σημερινές συνθήκες πανδημίας η προσφορά του Ομίλου μας για την υποστήριξη του Ε.Σ.Υ.αποκτά ειδικό βάρος. Μέχρι σήμερα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει προσφέρει,μεταξύ άλλων, κρίσιμουγειονομικό εξοπλισμότελευταίας τεχνολογίας, προμήθειες και αναλώσιμα, αλλά και περισσότερα από 100.000 τεστ διάγνωσηςCovid-19 στανοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Με στοχευμένες ενέργειες και σε συντονισμό με την Πολιτεία και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της Πολιτείας, των Δημόσιων δομών Υγείας και των συμπολιτών μας, μέχρι να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση».

η Διευθύντρια του Μικροβιολογικού στο Γ.Ν Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» κα Παναγιώτα Γιαννοπούλου και δίπλα της ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Αντωνίου.
Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το οποίο επάνδρωσε ο Όμιλος ΕΛΠΕ με τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργεί με ταχύτητα διαγνωστικούς ελέγχους για COVID-19.