Νέα μεγάλη επιτυχία του Κώστα Ευαγγελάτου

Με μεγάλη επιτυχία και συνεχή προσέλευση εκπροσώπων της καλλιτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής ολοκληρώθηκε η μεγάλη ατομική έκθεσης του  Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Εξεικονίσεις Art-Est” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Την μεγάλη έκθεση εγκαινίασε με ομιλία της στις 28 Μαρτίου η κ. Ειρήνη Στ. Νταιφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι σίγουρα, μια ξεχωριστή παρουσία μεταξύ των Δημιουργών, και υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση την Τέχνη από πολύ νεαρή ηλικία, με μια προσέγγιση Αναγεννησιακή! Η αναφορά στην Αναγέννηση δεν είναι διόλου τυχαία! Ο καλλιτέχνης έχει εντρυφήσει στην ζωγραφική και την ποίηση από τα εφηβικά του χρόνια, και παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Νομική Σχολή. Οι δημιουργικές του ανησυχίες τον ώθησαν να εξερευνήσει τις καλλιτεχνικές του εκφράσεις, μέσα από γλυπτικές κατασκευές, ψηφιακές εικόνες, εικαστικά περιβάλλοντα. Παράλληλα, προχώρησε στην έκδοση βιβλίων και λευκωμάτων με αισθητικά δοκίμια, ποιήματα λιθογραφικά έργα, εικαστικά ημερολόγια. Οι δε θεωρητικές του απόψεις έχουν διατυπωθεί με διαλέξεις, άρθρα και βιβλία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Συνεργάστηκε Εικαστικά με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, είναι μέλος Επιστημονικών, Ιστορικών, Λογοτεχνικών και Καλλιτεχνικών Οργανισμών, ενώ από το 2000 έχει ιδρύσει στο Αργοστόλι, την Σύγχρονη Πινακοθήκη «VILLA ΡΟΔΟΠΗ» όπου, τα καλοκαίρια, παράλληλα με τις εκθέσεις του, φιλοξενούνται καλλιτεχνικά και λογοτεχνικά δρώμενα. Όλη αυτή η πολύπλευρη δημιουργική αναζήτηση του Κώστα Ευαγγελάτου, με ωθεί να τον χαρακτηρίσω Αναγεννησιακό καλλιτέχνη!”

Επίσης η Ευαγγελίας Νάκα, Ιστορικός Τέχνης επεσήμανε σε κείμενο της με τίτλο “Πρόσωπα από τα υλικά του κόσμου”: “Ο καλλιτέχνης υπερβαίνει, με την διάσταση που δίνει σε αυτές τις προσωπογραφίες, την απόδοση ενός μονοδιάστατου υποκειμενισμού και την έμφαση στην ατομικότητα. Απεναντίας, οι υπαινικτικές, γραμμικές προσωπογραφίες του εναγκαλίζουν και δύνανται να εμπεριέξουν ταυτιστικά το πρόσωπο κάθε θεατή με τρόπο που τις καθιστά διαχρονικά ενεργές αλλά και μόνιμα παρούσες, εφόσον δεν απολιθώνονται στους κόλπους ενός σαφώς προσδιορισμένου χώρου. Πρόκειται για διαυγή πρόσωπα τα οποία διαφαίνονται μέσα από ένα πυκνό πλέγμα συμβόλων ή αφαιρετικών διάσπαρτων μορφών διατηρώντας άρρηκτη συμφυΐα μαζί τους. Είναι πρόσωπα κατασκευασμένα από το υλικό του κόσμου, του αχανούς, και αστείρευτου σε πλούτο σύμπαντος, το οποίο φαίνεται ταυτόχρονα να ενοικούν, ενώ φέρουν μία έκφραση κατάφωρης αρμονίας. Ορισμένες από τις προσωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες σε πολύπλευρες επιφάνειες που παραπέμπουν σε θραύσματα και μοιάζουν να έχουν αποσπαστεί από ένα ευρύτερο περιβάλλον.”

Παράλληλα ο Κώστας Ευαγγελάτος συμμετείχε με ζωγραφικές Σωματογραφίες στην ομαδική εικαστική έκθεση “Εμπρός Καλλίδρομε”, αφιερωμένη στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με επιμέλεια της Αννίτας Πατσουράκη, Ιστορικού Τέχνης, στα πλαίσια της Ημερίδας Ήλιδα της Ολυμπία, Το Μονοπάτι Της Εκεχειρίας- Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο.

Με την επιτυχή παρουσίαση των δύο εικαστικών εκθέσεων του, που εκτέθηκε ένα ευρύ και σημαντικό φάσμα των αισθητικών του αποκρυσταλλώσεων, ολοκληρώθηκε η εαρινή εκθεσιακή δράση του στον Πειραιά και την Αθήνα.